Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji LG, Türkiye 3D Pazarının Yarısını Hedefliyor! - Teknoloji Haberleri

        LG, özel FPR (Film Patterned Retarder) 3D panel teknolojisiyle geliştirdiği ve Avrupa’nın en önemli sertifikasyon kuruluşlarından TÜV ve Intertek tarafından “titreşimsiz” sertifikasına sahip yeni CINEMA 3D ürün portföyü ile yeni nesil 3D deneyimini evlere taşıyor.

        LG bu yıl Türkiye 3D pazarında yüzde 50’lik pazar payına sahip olmayı hedefliyor.

        Tüketici elektroniği, mobil iletişim ve ev aletleri (beyaz eşya) sektörlerinin liderlerinden LG Electronics, 3D teknolojisinde yeni bir dönemi başlatacak olan LG 3D Cinema TV, LG Cinema 3D Monitör, LG 3D Projektör ve LG 3D Dizüstü bilgisayar serilerini Türk tüketicilerinin beğenisine sundu.

        LG’nin yeni 3D ürün portföyünün tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan ve 2011 yılında Türkiye 3D pazarının 2010 yılına göre yüzde 100’ün çok üstünde büyüyeceğini öngördüklerini belirten LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho; “Geçtiğimiz yıl 3D pazarı henüz olgunlaşmamıştı. Türk tüketiciler üç boyut teknolojisiyle yeni tanışmışlardı. Bu nedenle 3D televizyonlarla ancak yüzde 1’lik bir pazar payı elde edildi. Bu yıl ise 3D pazarından beklentiler oldukça yüksek. Biz de LG olarak bu beklentileri karşılamakla kalmayacağız, 3D pazarının yeniden yaratanı olacağız” dedi.

        “Bu yıl Türkiye 3D pazarının yarısına sahip olmayı hedefliyoruz”

        3D ürün portföyü ile bugüne kadar kullanıcıların beklenti ve ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verdiklerini, yeni 3D Cinema ürün portföyü ile bunu bir adım öteye taşıdıklarını belirten Calvin Cho; “3D teknolojisinde bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Özel FPR 3D panel teknolojisiyle geliştirdiğimiz ve Avrupa’nın en önemli sertifikasyon kuruluşlarından TÜV ve Intertek tarafından “titreşimsiz” sertifikasına sahip yeni LG CINEMA 3D TV serileri ile yeni nesil 3D deneyimini evlere taşıyoruz” dedi. Ana hedeflerinin 3D pazarının yönünü LG’nin devrim yaratan FPR teknolojisine ve LG CINEMA gözlüklerine doğru çevirmek olduğunu ifade eden Calvin Cho sözlerine şöyle devam etti; “Artık liderliği ele geçiriyoruz. LG 3D televizyon sektöründe kesinlikle oyunun kurallarını değiştiriyor. 3D teknolojisine olan yatırımlarımızı artıracağız. Bu yıl Türkiye 3D pazarında yüzde 50’lik pazar payına sahip olmayı hedefliyoruz.”

        LG, 3D teknolojisinde yeni bir dönemi başlatıyor!

        LG, özel FPR (Film Patterned Retarder) 3D panel teknolojisiyle geliştirdiği ve elektrikli parça içermeyen LG CINEMA 3D gözlükler ve birlikte sunulduğu LG CINEMA 3D TV LW650S, 3D TV’lerde yeni bir dönemi başlatıyor.

        Avrupa’nın en önemli sertifikasyon kuruluşlarından TÜV ve Intertek tarafından verilen “titreşimsiz” sertifikasına sahip yeni LG CINEMA 3D TV LW650S, uzun süre 3D ekranlara bakan kişilerin zaman zaman baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamalarına neden olan ekran titremesini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. LW650S sahipleri arkadaşlarıyla veya aile üyeleriyle birlikte büyük gruplar halinde, odanın herhangi bir noktasında oturarak ve hatta uzanarak, eşsiz 3D deneyimi yaşayabiliyor.

        Sadece 16 gram ağırlığındaki yeni LG CINEMA 3D gözlükler, elektrikli parça içermiyor; böylece hiçbir şekilde elektromanyetik dalga yaymıyor ve şarj edilmeleri gerekmiyor. Yeni LG CINEMA 3D gözlükler son derece uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Bu sayede yüksek fiyatlar nedeniyle tek başına TV izleme dönemi de sona eriyor; kullanıcılar arkadaşları ve aileleri için ne kadar gerekiyorsa o kadar gözlüğü rahatlıkla alabiliyor. Ayrıca klipsli LG CINEMA 3D gözlük modelleri sayesinde gözlük kullananlar da kendi gözlüklerine çok rahat bir şekilde bu modelleri takabiliyor. Bunun yanında Alain Mikli tarafından tasarlanan şık gözlükler de modanın sıkı takipçileri için güzel bir seçenek oluşturuyor.

        55, 47 ve 42 inç boyutlarında satışa sunulacak olan LW650S, mükemmel 2D ve 3D görüntü kalitesinin yanı sıra, LG’nin Smart TV teknolojisinin tüm avantajlarını da taşıyor. Kullanıcılar LG uygulamaları ve dünyanın önde gelen küresel içerik sağlayıcıların sunduğu geniş bir içerikten faydalanabiliyor.

        “Titreşimsiz” sertifikasına sahip ve FPR 3D panel teknolojisiyle üretilen yeni LG CINEMA 3D Monitör D2342P de bu teknoloji sayesinde daha net ve daha parlak 3D görüntüler sunarken, ekran parazitini de azaltarak gözlerin yorulmasını engelliyor. Gerçek zamanlı 2D-3D dönüşüm özelliğine de sahip olan LG CINEMA 3D monitör serisi, 2D içerikleri anında birinci sınıf üç boyutlu görüntüye çevirerek 3D içeriğin keyfinin kesintisiz olarak yaşanmasını sağlıyor. Ayrıca her türlü işletim sistemi ve grafik kartı ile uyumlu olması ve HDMI 1.4 desteği ile oyun konsollarından ve 3D Blu-Ray oynatıcılardan 3D herhangi bir yazılıma gerek duymadan görüntü sağlayan D2342P 3D teknolojisinin yaygınlaşmasına öncülük edecek.

        LG’nin geliştirdiği dünyanın ilk tek gövdeli ve çift motorlu FULL HD 3D projektörü CF3D, çaprazlama 200inç’lik geniş izdüşümü ve birinci sınıf 3D görüntü kalitesiyle, yeni nesil 3D deneyimini evlere taşıyor. Yeni CF3D’nin sahip olduğu LG'nin gelişmiş TruMotion120Hz teknolojisi, en hızlı görüntü serilerinde bile bulanıklığı ortadan kaldırarak net ve akıcı görüntüler sunarken “3D Otomatik Görüntü Kalibrasyonu” da parlaklığı otomatik olarak ayarlayarak 3D efektleri maksimum düzeye taşıyor.

        LG Electronics geliştirdiği LG A510 dizüstü bilgisayar ile de üç boyutlu sinema heyecanını taşınabilir hale getiriyor. Intel® Core™ i7 işlemci ile çalışan 15.6-inç Full HD 3D LED LCD ekran ve 1 GB DDR3 video bellekli NVIDIA® GeForce® GT 425M grafik kartına sahip olan A510, kullancılarının tüm beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ