Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternette yeni denetim kuralları - Teknoloji Haberleri

        Avrupa Birliği internetin denetimi ile ilgili bugün uygulamaya girecek olan yeni kurallar getiriyor. Bu kurallar çerçevesinde, internet siteleri, ‘cookies’ olarak bilinen ve kullanıcılara ait bilgileri kaydeden yazılım programlarını, siteyi ziyaret eden kişilerin bilgisayarlarına yüklemeden önce izin istemek zorunda olacak.

        Cookies, ağırlıklı olarak, pazarlama şirketleri tarafından tüketicilerin alışkanlıklarını takip etme amacıyla kullanılıyor.

        Programlar, kullanıcının ziyaret ettiği sitelere ilişkin bilgileri topluyor ve kaydediyor.

        Yeni Medya Düzeni sitesinin haberine göre internet şirketleri, yeni kuralların internet ticaretini olumsuz etkileyeceğinden endişeli olduklarını ifade etti.

        RIZA VE KİŞİSEL BİLGİ KAYGILARI

        Programların internetin daha etkin işlemesine yardımcı olduğunu ancak bazı grupların rıza ve kişisel bilgilerin korunmasına ilişkin kaygıları dile getirdiğini söyleniyor.

        İnternet kullanıcılarının çoğu, bu programların varlığından habersiz.

        İngiltere’deki denetleyici kurumlar, AB yönetmeliğini buygulamaya bir sene sonra başlayacaklarını açıkladı.

        AB yönetmeliğinin nasıl uygulanacağına ilişkin soru işaretleri de mevcut.

        Kullanıcı rızası gerekliliği çerçevesinde, kişilere tarayıcılarını ilk açtıklarında bu sorunun sorulabileceği ve verdikleri cevabın ziyaret ettikleri tüm siteler için geçerli olabileceği ise ortak fikir.

        G8 zirvesine ev sahipliği yapacak olan Fransa, bu zirve öncesinde internetin devlerini buluşturan ilk e-G8 zirvesini düzenlendi. Dünyanın en etkili internet ve medya yöneticileri, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ev sahipliğinde hafta başında Fransa’da toplandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ