Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Siz evde yokken temizlik yapan robot - Teknoloji Haberleri

        NaviBotTM, akıllı navigasyon sistemiyle kendi kendine temizlik yapıyor, şarjı bitince şarj oluyor, yoluna çıkacak bütün engelleri önceden saptayarak güvenli ve hızlı temizliyor, tatilinize katkı sağlıyor...

        Samsung Electronics Co.,Ltd. yeni robot robotsüpürgesi NaviBotTM’u Türkiye’de satışa sundu. Robot ev aletlerinde yeni bir çağın öncüsü olan bu küçük ama güçlü robotsüpürge, birçok farklı yüzey üzerinde tamamen kendi kendine hareket edebiliyor.

        Daha Akıllı Temizlik

        NaviBotTM şimdiye kadar görülmemiş seviyede bir zekayla çalışıyor. Cihazın yenilikçi, akıllı navigasyon programının arkasında beyin olarak görev gören iki adet CPU kontrol yongası yer alıyor. Bu yongalar NaviBot’un bir evi gördükten sonra hatırlamasını, objelerin ve şarj yuvasının yerini de öğrenmesini sağlıyor. Cihazdaki küçük entegre kamera, bir odanın saniyede 30 fotoğrafını çeken Visionary Mapping SystemTM (Görüntülü Haritalama Sistemi) içeriyor. NaviBot bu fotoğrafları kullanarak, evin sanal bir haritasını oluşturuyor ve mobilya, aksesuar gibi yoluna çıkıp engel oluşturabilecek objelerin tam yerlerini tespit ediyor. En hızlı ve en güvenli güzergâhı hesapladıktan sonra da NaviBot evi en hızlı ve etkin şekilde temizliyor.

        NaviBot’a hiçbir iş ağır gelmiyor. Eğer belirli bir alanı temizlemek için şarjı yeterli değilse, NaviBot otomatik olarak şarj yuvasına dönüyor ve 2 saat içinde de şarj oluyor. Bugün pazarda bu kadar hızlı şarj olabilen başka bir ürün bulunmuyor. NaviBot, Visionary Mapping System sayesinde şarj olduktan sonra temizliğe tam da kaldığı yerden yeniden başlayabiliyor. İki oda ya da on oda NaviBot için fark etmiyor, NaviBot her yeri aynı üstün performansla temizliyor.

        Güvenilir ve Rahat Temizlik

        NaviBot’un güvenilir temizlik yapmasını sağlayan ve merdivenlerden düşmesini, kablolara takılmasını önleyen 38 adet sensörü bulunuyor.

        Cihazın her iki yanında bulunan fırçalar özellikle kenar ve köşelerde daha hızlı ve daha etkili temizliği mümkün kılıyor. Süpürme Küreği (Sweeping Blade) Power Brush’tan (Güçlü Fırça) sonra devreye girince, tüm kir ve temizlikten arta kalanlar da temizlenmiş oluyor. Fırçayı koruyan tarak yerlerde olabilen evcil hayvan tüylerini toplayamaya yardımcı oluyor ve tüylerin fırçaya dolanmasını önlüyor. Bu şekilde NaviBot’un bakımı da daha az zahmet gerektiriyor ve çok daha rahat oluyor.

        NaviBot günlük temizlik işleri için de ideal. Evlerde sehpa altları gibi zor alanlara erişimi de çok kolay. Cihazda beş farklı çalışma modu bulunuyor: Otomatik, Spot, Maksimum, Kenar Temizliği ve Manuel. Ayrıca temizleme programının başlama zamanının erteleme seçeneği ile de kullanıcılar evde olmadıkları zamanda da evlerini temizletebiliyor.

        Tüm bunlara ek olarak, NaviBot’ta Virtual GuardTM – Sanal Koruyucu özelliği de bulunuyor. Bu özellik oda içinde görünmez bir ekran oluşturuyor ve kullanıcının iki yararlı fonksiyon arasında tercih yapmasına olanak tanıyor. Bu yararlı fonksiyonlardan “Sanal Çit” modu temizlenmesi gerekmeyen ya da temizlenmemesi gereken alanı ekrandan çıkarıyor: örneğin, şömine ya da ıslak banyo yeri gibi. “Sanal Rehber” fonksiyonu da hangi odanın öncelikli olarak temizlenmesi gerektiğini belirliyor. Bu fonksiyonu çalıştırırken NaviBot tüm eve tek bir alan gibi yaklaşmaktansa, tüm odalara ayrı ayrı yaklaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ