Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji PayPal'da Türk Lirası dönemi - Teknoloji Haberleri

        Dünya genelinde 20. ofisini Türkiye'de açan online ödeme sistemleri şirketi PayPal, yurtdışından yapılan alışverişlerde Türk Lirası kullanmaya başladı. Şirketin en son ofis açtığı ülkenin Türkiye olduğunu belirten PayPal Türkiye Ülke Müdürü Kıvanç Onan, 2010'un eylül ayında açılan ofisle birlikte Türkiye'den 1 milyon kullanıcı hesabına ulaştıklarını söyledi. Onan, "Şimdi, TL cinsinden ödemeyi de başlattık. Artık yurtdışından yapılan online alışverişlerde TL olarak ödeme yapılabiliyor" dedi. Türkiye'de şu anda 1000'in üzerinde satıcı ile çalıştıklarını belirten Onan, "Manisa'dan dünyanın her yerine PayPal'ın ödeme sistemi üzerinden mesir macunu satan üye işyerimiz bile var. Şifalı Mesir adlı bu işyeri aslında küçük çaplı bir işletme" diye konuştu.

        TAKSİTLİ ALIŞVERİŞE DE BAŞLIYOR

        Küçük işletmelerin kredi kartına endeksli sanal POS üzerinden satış yapma şansının az olduğuna değinen Onan, "Bankalar, 10 bin TL'lik bir sanal POS için, 10 bin TL'lik kredi prosedürlerini uyguluyor. Bu da küçük işletmeleri zorlayabiliyor" dedi. Onan, bu yıl sonuna doğru Türkiye'de taksitli alışveriş sistemini de devreye sokacaklarını belirtti. PayPal üzerinden geçen yıl 2 milyar dolarlık mobil ödemenin gerçekleştirildiğini anlatan Onan, "Mobilde ödeme işlemini tek tıka kadar indirebiliyoruz. Uygulamaya basıp, sisteme giriyorsunuz, tek tıkla onaylayıp, ödeme gerçekleşiyor. Güvenliği kullanıcıya yıkmak yerine kendi üzerimize alıyoruz" dedi.

        BÖLGEDEKİ TEK OFİS TÜRKİYE'DE

        1998'de kurulan PayPal, 2003'te eBay tarafından satın alındı. Şirket, 92 milyar dolarlık cirosuyla toplam e-ticaretin yüzde 18'ine aracılık yapıyor. 190 ülkede toplam 94 milyon aktif kullanıcısı var. 20 ülkede ofisi bulunuyor. Dünya genelinde 9 milyon üye işyeri ve 15 bin banka ile işbirliği yapıyor. Şirketin, Rusya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'yı kapsayan bölgede tek ofisi Türkiye'de bulunuyor.

        Necdet Çalışkan / Ht Ekonomi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ