Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Tabletler Türkiye'de üretilecek! - Teknoloji Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılması planlanan tablet bilgisayarların kesinlikle Türkiye'de üretileceğini söyledi.

        Eğitimde elektronik devri başlatacak olan Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılması planlanan tablet bilgisayarlar ve akıllı tahtalar Türkiye'de üretilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 5 milyar dolarlık bu pazarın, Türkiye'de üretim mekanizmasının oluşması için iyi bir fırsat olacağını kaydetti.

        'KOMİSYON ÇALIŞIYOR'

        Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden oluşan değerlendirme komisyonunun konu üzerinde çalıştığını belirten Ergün "Yabancı ortaklıklar da dahil olabilir yerli ortaklıklar da olabilir ama bunun üretimi mutlaka Türkiye'nin içinde olacak net olarak bunu söyleyebiliriz. En rasyonel şeklin ne olacağına da o komitenin yapmış olduğu çalışma nihai şeklini vermiş olacak ama bundan sonra Türkiye'nin yaklaşımı; kamunun projeleri ve satın alma gücünü buna dönüştürmek olacak'' dedi.

        6-9'uncu sınıflardan başlayarak çocukların tablet bilgisayarlarla elektronik kitaba ulaşmalarını sağlamak istediklerini belirten Bakan Ergün Bu 5 milyar dolarlık bir pazarı karşımıza çıkartıyor. Ayrıca, her yıl 700-800 bin tabletin daha üretilmesi gerekecek. Bu durumu, burada bir üretim mekanizmasının oluşması için bir fırsat olarak görmemiz lazım" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ