Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji "Otomatik onay mekanizması değiliz!" - Teknoloji Haberleri

        Turkcell'in, kritik genel kurulu bugün gerçekleştirilecek. Ankara, Turkcell yönetiminde değişiklik yapılmasının gündeme geleceği genel kurul toplantısına kilitlendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yönetim yapısında değişikliğin, Kurum'un ‘onayına tabi olduğuna işaret etti.

        "KURUL, OTOMATİK ONAY MEKANİZMASI DEĞİL"

        Acarer, Bilgi Teknolojileri Kurulu'nun, 'otomatik onay' mekanizması olmadığını belirterek, "Kurul, önüne bilgi ve belge gelmeden otomatik olarak böyle bir değişikliği onaylar denilemez. Kurul'un önünde iki seçenek var: Evet ya da hayır. Kurul, belli kurallar çerçevesinde konuyu değerlendirir. Ona göre karar verir" dedi.

        BTK BAŞKANI ACARER, TURKCELL'İN BUGÜNKÜ GENEL KURULU'NDAN ÇIKACAK YÖNETİMİN KENDİ ONAYLARINA TABİ OLDUĞUNU ANIMSATTI:

        Turkcell'in bugün yapılacak kritik genel kurulu öncesinde konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarerek, yönetim yapısındaki değişikliğin kurumun onayına tabi olduğunu vurgulayarak, "Kurul, önüne bilgi ve belge gelmeden otomatik olarak böyle bir değişikliği onaylar denilemez" dedi

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Turkcell'in bugün yapılacak kritik genel kurulun önceside HABERTÜRK'e konuşarak izlenecek prodesürü anlattı. Turkcell'deki yönetim yapısında değişikliğin BTK'nın onayına tabi olduğuna dikkat çeken Acarer, "Kurul'un önünde iki seçenek var; 'Evet' ya da 'hayır'. Kurul, belli kurallar çerçevesinde konuyu değerlendirir. Ona göre karar verir" dedi.

        Genel kurul ardından gelebilecek olası yönetim değişikliğinin BTK'nın onayına sunulması gerektiğinin altını çizen Acarer, Kurul'un "otomatik onay mekanizması olmadığını" vurguladı. Acarer, "Kurul, önüne bilgi ve belge gelmeden otomatik olarak böyle bir değişikliği onaylar denilemez. Kurul'un önünde iki seçenek var: Evet ya da hayır. Kurul, belli kurallar çerçevesinde önüne gelen bilgi ve belgelere göre konuyu değerlendirir" değerlendirmesinde bulundu.

        YABANCI ORTAK DEĞİŞİM İSTİYOR

        Bilindiği gibi Turkcell'in bugün yapılacak olan genel kurulunda İskandinav ortağı TeliaSonera ve Rus Alfa yönetim kurulu değişikliği talebini gündeme getirecek. Şirketin söz konusu iki yabancı ortağı, Yönetim Kurulu Başkanı Bağımsız üye Colin Williams'ın görevden alınmasını ve yeni bir bağımsız üyenin yönetim kurulu başkanı olarak atanmasını talep ediyor. En son Turkcell'nin kurucu ortağı M.V. Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı da, Turkcell'in ortaklarının genel kuruldaki çekişmesinin kendisi gibi küçük ortakları etkilediğine işaret ederek, tüm yönetimi istifa etmeye çağırmıştı. Vargı da yeni yönetimde üç ortağın her birinden birer temsilci ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 4 bağımsız üye atanması formülünü gündeme getirmişti.

        Olcay Aydilek / HT Ekonomi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ