Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yerli tablete İngiltere'den talip çıktı - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'de 17.8 milyon, dünyada ise toplam 391 milyon abonesi olan GSM operatörü Vodafone, Fatih Projesi'ne göz dikti. Türkiye'deki vergilerin yüksekliğinden yakınan Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao, "Farklı ülkelerdeki tablet konusundaki deneyimlerimizi Türkiye'ye aktarmaktan memnun oluruz" dedi

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretimdeki öğrencilere 15 milyonun üzerinde tablet bilgisayar dağıtılmasını öngören Fatih Projesi için İngiltere merkezli GSM operatörü Vodafone "Ben de varım" dedi. Londra'da Türk gazetecilerle biraraya geldiği toplantıda Fatih Projesi'yle ilgilendiklerini ifade eden Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao, "Fatih Projesi, kırsal bölgelerdeki hane halkının internet erişimini de artıracaktır. Farklı ülkelerdeki tablet konusundaki deneyimlerimizi Türkiye'ye aktarmaktan memnun oluruz" dedi. Türkiye'de yeni yatırımlar için vergilerin azaltılmasını isteyen Colao ‘Türkiye, Almanya, İtalya gibi sofistike bir pazar. Sofistike pazarlar arasında en hızlı büyümeyi Türkiye'de elde ettik. Türkiye gelir açısından Vodafone şebekeleri arasında 8'inci sırada. Elde ettiğimiz veriler bizim için heyecan verici ancak Türkiye'de vergiler çok ağır. Vergilendirme Avrupa ile aynı seviyede olsaydı. Türkiye karlılıkta, İngiltere ve İspanya ile aynı seviyede olacaktı. Türkiye'de yüzde 15 olan FAVÖK benzer vergilendirme olsa yüzde 34'e çıkardı" diye konuştu.

        'İNTERNET GELİRLERİMİZ BÜYÜK HIZLA ARTIYOR'

        Türkiye'deki başarının reçetesinin sadece çağrı merkezleri, satışlar, yetenekli insan kaynaklarından ibaret olmadığını, Türkiye'nin yerel kaynak kullanımına da güzel bir örnek olduğunu ifade eden Colao, şöyle konuştu: "Türkiye'de yaptığımız satın almalar, genel planın parçası. Biz sadece 3G altyapısına değil, kurumların tüm iletişim ihtiyaçlarına yönelik hizmetlere yatırım yapıyoruz. Makineden makineye internet, mobil sağlık ve mobil ödeme konusunda da çözümlerimizi müşterilerimize tanıştırmak istiyoruz. Bu konuda gelirler henüz çok yüksek değil. Sesten çok internet gelirlerimiz büyük hızla artıyor."

        'İSTENİRSE DESTEK VERİRİZ'

        Toplantıda yeralan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise 'vizyoner bir proje' olarak nitelendirdiği Fatih Projesi'ne ilişkin olarak şunları belirtti: "Projenin daha geliştirilecek çok yönü var. Hane halkının internet erişimin artmasında önemli bir adım olabilir. Vodafone Türkiye, bu projede internet veri iletişimi konusunda çalışabilir. Vodafone'un dünyanın en büyük tablet ve mobil cihaz alıcısı firma konumunda. İstenirse bu alandaki tecrübelerimizi de paylaşabiliriz."

        GÜNDE 60 MİLYON SMS BURADAN YÖNETİLİYOR

        Dünyanın en büyük mobil operatörlerinden Vodafone'un Network Yönetim Merkezi, Londra'ya 1.5 saat uzaklıktaki Newbury'de bulunuyor. 3 bin kişinin çalıştığı merkezde, bulunan dev ekranda tüm Birleşik Krallık haritası üzerinde anlık kapasite kullanımı istatistiklere yansıyor. Vodafone'un İngiltere'deki abonelerinin internet, konuşma ve kısa mesaj kullanım istatistiklerinin ekrana yanstıldığı merkezde, 23 Kasım 2011 itibariyle günde 60.5 milyon SMS ve 61.1 terabitlik veri trafiği yönetilmiş.

        Naime Sert / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ