Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Savaş oyunlarına ‘savaş suçu’ denetimi! - Teknoloji Haberleri

        Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün son toplantısında, gençleri şiddete yönelttiği öne sürülen "savaş oyunları"nın, Cenevre Konvansiyonu kapsamında değerlendirilmesi tartışması gündeme geldi

        Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne göre, milyonlarca dolarlık bilgisayar oyun sektörü, gelecekte savaş suçları ile ilgili düzenlemeleri içeren Cenevre Konvansiyonu'nun kapsamına alınabilir.

        Örgütün Cenevre'de düzenlenen 31. uluslararası konferansında, "savaş oyunları"nın toplumun şiddet algısı üzerindeki etkileri tartışıldı. Konferansta hazırlanan raporlara göre Kızılhaç Komitesi, savaş suçları standartlarının, bilgisayar oyunlarındaki "sanal" savaş kurbanlarına uygulanıp uygulanamayacağı konusunu tartışmaya açtı.

        Konferanstaki tartışmalar sonucunda, teorik olarak "sanal" savaşçı ve kurbanların da Cenevre Konvansiyonu'ndaki standartlara dahil edilebileceği sonucuna varıldı.

        Son yıllarda oyun pazarında giderek daha büyük bir pay elde eden savaş oyunlarında sivillerin çatışma kurbanı olmaları, bir süredir kamuoyunda tartışmalara yol açıyor. Uzmanlar, bu tür oyunların gençlerin psikolojik durumlarını kötü etkilediğinin altını çiziyor.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ