Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 3D sanal Türkiye dünyaya açıldı - GALERİ - Teknoloji Haberleri

        Tamamen bir Türk girişimi olan 3DLocationEarth.com, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile ülkemizin önemli kültür ve tarih miraslarını, 3 boyutlu modelleyerek Google Earth üzerinden tüm dünyanın sanal ziyaretine açtı. Proje ile; Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Sultanahmet Medyanı, Ayasofya, Mısır Çarşısı, Yedikule Zindanları, Rumeli Hisarı, Çırağan ve Dolmabahçe Sarayları, Galata Kulesi ve Kızkulesi, Ankara Kalesi, Bodrum Kalesi, Efes Antik Tiyatro ve Artemis Tapınağı, Meryem Ana Kilisesi, Aspendos, Side Antik Tiyatro, Mersin Kız Kalesi ve Antik Roma Yolu, Konya’daki Mevlana Türbesi ve Müzesi gibi Türkiye ile özdeşleşen 500’e yakın tarihi ve kültürel eser 3 boyutlu olarak sunuluyor. Eserler Google Earth’ün yanı sıra 3DLocationEearth.com adresinden de bir arada görülebiliyor. Sadece İstanbul’da binlerce eser olduğuna dikkat çeken 3DLocationEarth.com Genel Müdürü Aybars Görpe, hedeflerinin Edirne’den Kars’a Türkiye’nin her köşesindeki bütün tarihi zenginlikleri 3. Boyuta taşımak ve Google Earth üzerinde sergilemek olduğunu söylüyor.

        Türkiye’nin tarih ve kültür mirasları 3 boyutlu olarak Google Earth’te!

        Yüze yakın farklı sektörden 30 bini aşkın mekanı Google Earth’e üzerinden 3 boyutlu olarak sergileyen 3DLocationEarth.com, farklı bir sosyal sorumluluk projesinin altına imza attı. Firma, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan İstanbul’daki önemli tarihi eserlerin 3 boyutlu modellerini çıkartarak, Google Earth üzerinde sergiliyor. Uygulamayı İstanbul ile de sınırlı bırakmayan 3DLocationEarth.com, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Mersin gibi illerdeki dünyaca ünlü eserleri de 3. Boyuta taşıdı.

        Türkiye’nin önemli turizm lokasyonlarını, global arenada 3D uygulama ile öne çıkartabiliriz!

        Sirkeci Oteller Bölgesi ve SUYAD (Sultanahmet Turizm ve Yatırımcıları Derneği) ile gerçekleştirdikleri 3D Sultanahmet projesinde olduğu gibi ilgili Türkiye’nin turistik bölgelerini de öne çıkartacak benzer projeler gerçekleştirmeyi istediklerini söyleyen Görpe, “Birlikten kuvvet doğuyor. Turizm lokasyonlarındaki özel kuruluşlar, dernekler, meslek odaları ve belediyeler ile birlikte, tüm bölgeyi 3. Boyutlu modelleyerek, Google Earth üzerinden sanal ziyarete açtığımızda, dünyanın internet kullanılan her yerinden artık turist çekebilir hale gelebiliriz” dedi.

        3DLocationEarth.com geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği proje ile Topkapı Sarayı, Ayasoyfa, Yerebatan Sarnıcı ve Sultanahmet Camii gibi değerleri bir arada bulunduran Tarihi Yarımada’yı, otel ve restaurantları, meydanları, cadde ve sokakları ile 3 boyutlu modelleyerek, Google Earth üzerinden sanal ziyarete açmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ