Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Anıtkabir'de sanal duvar - GALERİ - Teknoloji Haberleri

        Türk Fizikçinin iPhone uygulaması ile Kabe'nin, Anıtkabir'in ya da Fener-GS derbilerinin oynandığı stadlara "sanal duvarlar" oluşturuldu. Bu duvarlara yazılan notlar başka kullanıcılar tarafından da okunabiliyor.

        ABD'nin Nobel Fizik ödüllü Enerji Bakanı Dr. Steve Chu'nun California Berkeley Üniversitesi Fizik departmanındaki araştırmacı ekibinde olan fizikçi Dr. Veysel Berk'in, "iPhone" için tasarladığı "Wallit App" adlı yeni bir uygulama sayesinde Kabe, Eyfel Kulesi ya da Özgürlük Anıtı gibi önemli mekanların yakınında bulunan kişiler telefonları ile o mekana ait sanal duvara not yazabiliyor, resim ve video paylaşıyor.

        KABE'DE DE SANAL DUVAR VAR

        Türkiye'de ise uygulama kapsamında Anıtkabir, Boğaziçi Köprüsü, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii gibi önemli mekanların yakınında bulunanlar sanal duvarlara yazabilecek. Dr.Veysel Berk, özel günlerde mekana yakın olma şartının aranmayacağını belirterek "23 Nisan Çocuk Bayramı'nda Anıtkabir'i ziyaret etmek için Ankara'ya gidemeyenler iPhone telefonları varsa Anıtkabir'deki sanal duvara duygu ve düşüncelerini yazabilecekler" dedi.

        EN HIZLI YAYILAN UYGULAMA OLDU

        Wallit App'in beyin takımı tamamen Türklerden oluşuyor. Dr. Veysel Berk'in yanı sıra Yahoo'nun pazarlama faliyetlerini yürüten Bahadır Bölükbaşı ve Superonline ve Digitürk'ün kurucusu Babür Özden bulunuyor. Uygulamanın 115 ülkede Top 5'te yer aldığını ve Apple'ın 1 milyon Twitter kullanıcısına tavsiye ettiğini belirten Özden "Wallit, bir Türk'ün kurduğu ve dünyada en hızlı yayılan iPhone uygulaması oldu" dedi.

        Tülay ŞUBATLI / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ