Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji internetin sunduğu fırsatlar, internette tanışma, mobil abone - Teknoloji Haberleri

        BİR bilişim şirketinin Genel Müdürü Yücel Bağrıaçık, dün TBMM İnternet Komisyonu'na ''Günümüz dünyasında internetin sunduğu fırsatlar'' konulu bir sunum yaptı.

        Bağrıaçık, her beş çiftten birisinin internette tanıştığını, boşanmaların ise yüzde 20'sinin internetle ilgili bir sebepten kaynaklandığını açıkladı.

        İnternet kullanımının ve teknolojisinin ulaştığı rakamsal değerleri komisyon üyeleriyle paylaşan Bağrıaçık, dünyada elektriği olmadığı halde 50 milyon insanın ''mobil abone'' olduğunu; yani internete bağlı cep telefonuna sahip bulunduğunu söyledi. Bağrıaçık, ''Herhalde bunlar cep telefonlarını komşusundan şarj ediyor'' dedi.

        Bağrıaçık'ın verdiği bilgiye göre dünyada 5.9 milyar mobil abone bulunurken, geçen yıl toplam mobil geliri 1.5 trilyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Yine aynı yıl 1.7 milyar mobil cihaz ile 486 milyon akıllı telefon satıldı.

        Her beş çiftten birisi internette tanışıyorYönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Keleş ve dernek temsilcisi Doç. Dr. Melih Kırlıdoğ da Türkiye'nin ''teknoloji kullandığı ama üretmediği gerçeği'' ile yüz yüze olduğunu vur.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ