Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil GALAXY S III tanıtıldı, Samsung GALAXY S III kullanıcısının sesini, yüzünü, hareketlerini algılıyor - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Samsung Electronics, GALAXY S III'ü, Londra’da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tanıttı. Doğadan esinlenilerek tasarlanan yeni GALAXY S III; kullanıcısını tanıyor ve ne istediğini anlıyor.

        ANDROID 4.0 VE HD SUPER AMOLED EKRAN

        Bu ince ve yenilikçi akıllı telefon, günlük hayatınızı kolaylaştıracak gelişmiş bir zekaya sahip. GALAXY S III, 4.8 inç HD Super AMOLED ekranında şimdiye dek hiç tanık olmadığınız bir görüntü kalitesi vaad ediyor. 8MP kamerası ve 1.9MP ön kamerası kullanıcılara çeşitli akıllı kamera özelliklerinin yanı sıra, yüz tanıma ile ilgili seçenekler de sunuluyor. Cihaz Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip.

        Samsung Electronics BT ve Mobil İletişim Bölümü Başkanı JK Shin konuyla ilgili açıklamasında: “Samsung GALAXY S III, geliştirilmiş akıllı telefon kullanılabilirliği ile üstün donanımı birleştirerek kullanıcının elde edeceği avantajları en üst noktaya taşıyor. Hem zahmetsizce akıllı, hem de sezgisel bir basitliğe sahip olan GALAXY S III'ü geliştirirken, kullanıcı ihtiyaçlarını ve yeteneklerini aklımızdan hiç çıkarmadık. Beni en çok gururlandıran şey ise; bu telefonun en kesintisiz, doğal ve odak noktasına insanı koyan mobil deneyimlerden birini sunarak, olağanüstü bir hayat yaşamanızı sağlayacak yeni ufuklar açmasıdır.”

        YÜZÜNÜZÜ, SESİZİNİZ VE HAREKETLERİNİZİ ALGILIYOR

        Smart Stay: GALAXY S III cihaz ile kullanıcı arasındaki etkileşim deneyimini güçlendiriyor. Yüzünüzü, sesinizi ve hareketlerinizi algılayacak kadar akıllı olan GALAXY S III, daha kullanışlı ve doğal bir kullanıcı deneyimi sağlayacak şekilde, kullanıcıya göre kendini adapte ediyor. Yenilikçi ‘Smart Stay’ özelliği sayesinde GALAXY S III, telefonunuzu nasıl kullandığınızı anlıyor (kitap okumak, Web üzerinde gezinmek gibi) ve ön kamera gözlerinizi belirleyerek, telefon ekranının parlak ışık düzeyini koruyarak izleme zevkinizi sürekli kılıyor.

        S Voice: GALAXY S III'ün öne çıkan diğer bir özelliği de kelimelerinizi dinleyen ve cevap veren ‘S Voice’ isimli gelişmiş doğal dil kullanıcı arayüzüdür. S Voice, bilgi arama olanağı ve temel cihaz-kullanıcı iletişimine ek olarak, cihazın kontrolü ve komutlar ile ilgili güçlü işlevler de sunuyor. Telefonunuzun alarmı çaldıysa ve siz biraz daha dinlenmek istiyorsanız, GALAXY S III'e "ertele" demeniz yeterlidir. S Voice ile en sevdiğiniz şarkıları dinleyebilir, sesi yükseltip kısabilir, kısa mesaj ve e-posta gönderebilir, randevularınızı planlayabilir veya otomatik olarak kamerayı çalıştırıp fotoğraf çekebilirsiniz.

        Smart Alert: GALAXY S III yalnızca yüzünüzü ve sesinizi tanımakla kalmaz, aynı zamanda hareketlerinizi de anlayarak en üst düzeyde kullanım kolaylığı sunar. Örneğin, birine mesaj yazarken vazgeçip telefon etmeye karar verirseniz, telefonunuzu kulağınıza götürdüğünüzde 'Doğrudan çağrı' numarayı çevirecektir. GALAXY S III 'Akıllı uyarı' işlevi ile kaçırdığınız mesaj veya çağrıları size anımsatarak sizi olası dertlerden kurtaracaktır; telefonunuz, elinize aldığınız anda titreşerek size cevapsız durumları bildirir.

        VERİ PAYLAŞIMI VE SOSYALLEŞMEYE AYRICA ÖNEM VERİLMİŞ

        GALAXY S III, Android™ Beam’i genişlettiği ‘S Beam' özelliği ile başka bir GALAXY S III telefonuna dokunarak 1GB boyutundaki bir filmi üç dakikada, 10MB'lık bir müzik dosyasını iki saniyede paylaşabilmenize olanak sağlıyor, üstelik Wi-Fi veya hücresel bir sinyal olmasa bile!

        'Arkadaş fotoğrafı paylaşma' özelliği de fotoğraf galerisindeki ya da kameradaki bir resmi doğrudan, kolayca ve eş zamanlı olarak resimdeki tüm arkadaşlarınızla paylaşabilme olanağını sunuluyor.

        ‘AllShare Cast’ özelliği ile GALAXY S III telefonunuzdan televizyonunuza kablosuz bağlantı yaparak akıllı telefonun içeriğini anında büyük ekrana aktarabiliyorsunuz.

        ‘AllShare Play’ ile de, GALAXY S III cihazınızla tablet, PC ve televizyonlar arasında, mesafeden bağımsız olarak, her türlü dosyayı anında paylaşmak mümkün. AllShare Play'deki “Group Cast” özelliği aynı Wi-Fi ağı üzerinde bulunan birden fazla arkadaşınızla ekranınızı paylaşabilme olanağını sunarken, kişisel cihazınızdan gerçek zamanlı bir paylaşım yaparak iş arkadaşlarınızla aynı anda yorumlar ve değişiklikleri içeren çizimler hazırlayabiliyorsunuz.

        DOĞADAN İLHAM ALAN TASARIM

        GALAXY S III'ün fiziksel yapısında rüzgar, su ve ışık öğelerinin tümüne çağrışımlar mevcut, cihaz organik platin formunda bir tasarıma ship. Esas olarak, cihazın minimal ve organik tasarım kimliği, yumuşak ve lineer olmayan çizgilerine yansıyor. Lansman tarihi itibariyle Çakıl Mavisi ve Mermer Beyazı renklerinde sunulan ürün için Samsung daha sonra yeni renk seçenekleri de sunacağını belirtti.

        4.8 inç HD Super AMOLED ekranı ile GALAXY S III, geniş ve canlı bir görüntüleme deneyimi sunulmuş. Samsung Mobile’ın mirası Super AMOLED ekran HD özellik ile daha da geliştirilmiş ve daha geniş, 16:9 görüntüleme açısı vaat ediyor. Daha hızlı bir bağlantı sağlama ve içerik paylaşımı için GALAXY S III Wi-Fi bant genişliğini iki katına çıkaran Wi-Fi Kanal Bağlama (Wi-Fi Channel Bonding) özelliğini mevcut.

        AYNI ANDA TEK EKRANDA VİDEO OYNATIP EMAİLLERİNİZE BAKABİLİRSİNİZ

        GALAXY S III aynı zamanda performansı ve genel kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkaran, tümüyle yeni çeşitli ek özellikleri de destekliyor. Yeni tanıtılan ‘Pop up play’ özelliği aynı anda başka görevleri yürütürken ekranın bir bölümünde video oynatabilmenizi sağlar; böylece yeni e-postaları kontrol ederken veya Web'de gezinirken videoyu kapatıp yeniden başlatmanıza gerek kalmaz.

        8MP kamerası sıfır gecikmeli deklanşör hızına sahip; hareketli objeleri gecikmeden, kolayca yakalamanız mümkün. ‘Burst shot’ işlevi, anında birbirini izleyen yirmi kare çeker ve ‘Best photo’ özelliği sekiz fotoğrafın en iyisini sizin için seçiyor. Öndeki 1.9MP kamera ile HD kalitesinde video çekilebilir; bu kamerayı kendi videonuzu çekmek için de kullanabilirsiniz. Geliştirilmiş arka plan aydınlatma özelliği ile fotoğraflarda titretmeden kaynaklanan bulanıklığın, düşük ışık koşullarında bile önüne geçilmiş.

        Geliştirilmiş Yakın Alan İletişim Teknolojisi (NFC) sayesinde cihazı kullanarak mobil ödeme yapılabilir. “Game Hub” tarafından sağlanan pek çok oyun ile zenginleşen oyun deneyiminin yanı sıra, “Video Hub” seçilmiş bazı ülkelerde kullanıcılara yüksek kaliteli TV kanalları ve filmler sunar. Dahası, Samsung Music Hub; kişisel müzik yayını servisi sağlıyor. İlk aşamada belirli pazarlara sunulacak olan Game Hub, Video Hub ve Music Hub özellikleri, yakın zamanda global pazarlarda kullanımda olacak.

        Samsung GALAXY S III, Mayıs sonu itibariyle Avrupa'da, devam eden süreçte ise tüm dünya pazarlarında satışa sunulacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ