Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Dijital Oyunlar Milli Takımı kuruluyor! - Teknoloji Haberleri

        Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF), Federasyon Genel Sekreteri’nin atanmasından sonraki ilk resmi yönetim kurulu toplantısını Mevlüt Dinç’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantoda alınan kararla ilgili olarak Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Tatar, ''Federasyonumuz, başarılı oyunculardan milli takım oluşturacak'' dedi.

        Kemal Tatar, kişisel gelişim ve takım çalışması açısından en uygun oyunlar için ligler düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

        Türkiye'de konsol, mobil, bilgisayar gibi çeşitli platformlarda, dijital oyunlarla ilgilenen 15 milyonu aşkın kişinin olduğunu kaydeden Tatar, ''Bu sayede milyonlarca oyuncu, takipçisi oldukları oyunlarla ilgili kendilerine hedefler koyabilecek. Oyuncular, TÜDOF hakemleri sayesinde, adil ortamda mücadele etme şansına erişecek. Federasyonumuz daha sonra, ligde başarılı olan oyunculardan milli takım kuracak'' şeklinde konuştu.

        İLK RESMİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

        TÜDOF Yönetim Kurulu’nun ilk resmi toplantısında görev dağılımı yapılırken, öncelikli konular gözden geçirildi ve 2012 yılı faaliyet programı değerlendirildi.

        TÜDOF Yönetim Kurulu, resmi toplantısı öncesinde gerçekleştirilen toplantılarda altyapısı oluşturulan ve kapsamı belirlenen projeleri gözden geçirdi. TÜDOF öncelikli projeleri; “eSpor kapsamında Dijital Oyunlar Ligi’nin müsabaka alanları ve milli takımların alt yapısının kurulması”, “oyunların derecelendirilmesi”, “aile ve gençlerin bilinçlendirilmesi”, “geleneksel oyun kültürünün yaygınlaştırılması”, “Yerli Oyun Platformu (YOP) kurulması”, “Engelleri Oyunla Aşıyoruz” olarak belirlendi.

        TÜDOF Yönetim Kurulu tarafından görüşülen konulardan birisi olan eSpor kapsamındaki oyun kuralları ile hakem ve antrenör yönetmeliklerinin ilgili kurullarca 23 Temmuz 2012 tarihine kadar hazırlanarak Genel Sekreterliğe teslim edilmesi kararı alındı. Ayrıca Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu İl Temsilcilerinin atanabilmesi konusunda gerekli kriterlerin belirlenerek, İl Müdürlüklerine resmi yazı gönderilmesi kararı aldı.

        TÜDOF Yönetim Kurulu, Etik ve İtibar Derneği tarafından yürütülen “Bilgi ve Teknoloji Uygulamaları Kanalıyla İş Etiği Kültürünün Yaygınlaştırılması Projesi”ne destek olma ve projede yer alma kararı aldı.

        TÜDOF Başkanı Mevlüt Dinç, toplantı sonrası yaptığı açıklamada: “Daha önce yaptığımız bir dizi toplantı ve ön çalışma bu ilk resmi TÜDOF Yönetim Kurulu toplantısıyla bir zemine oturtulmuş oldu. Değerli yönetim kurulu üyelerimizin tam desteği ile projelerimizi hayata geçirmek için bu önemli adımı atmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Oyun sektörünün tüm paydaşlarla ve devletimizin desteğini alarak hızlı ve etkili büyümesi, ülkemizin bu alanda bölgesel lider olması en büyük hedefimizdir,” dedi.

        TÜDOF HAKKINDA

        TÜDOF, Türkiye'de oyun sektörünün planlı büyümesi ve bu alanda ülkemizin bölgede lider olması, hem oyuncular hem de geliştirici ve satıcı firmalar açısından zenginleştirilmesi, geleneksel oyun kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı altında 61. Federasyon olarak 2011 yılında kuruldu.

        TÜDOF YÖNETİM KURULU LİSTESİ

        Mevlüt DİNÇ Başkan

        Kemal TATAR Genel Sekreter

        Sabri BURHAN Asbaşkan

        Erdem ÇELİK YK Üyesi

        Alper AKCAN YK Üyesi

        Hasan ÇOLAKOĞLU YK Üyesi

        H. İsmet GÖKSEL YK Üyesi

        İ. Barış ÖZİSTEK YK Üyesi

        Günseli Özen OCAKOĞLU YK Üyesi

        Haluk İSKENDER YK Üyesi

        Ergün SAYGILI YK Üyesi

        M. Gökhan AHİ YK Üyesi

        Füsun NEBİL YK Üyesi

        Gökçe TEKİNTURHAN YK Üyesi

        Samih YEDİEVLİ YK Üyesi

        Erbil YİĞİTBAŞ YK Üyesi

        Serkan YALÇIN YK Üyesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ