Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun 40 saat oyun oynayan genç öldü - Teknoloji Haberleri

        HT EKONOMİ

        Tayvan’da bir internet kafede özel oda kiralayıp Diablo 3 oynayan 18 yaşındaki Chuang adındaki bir genç, 40 saat boyunca aralıksız oyun oynayınca yaşamını yitirdi. 13 Temmuz günü odaya giren genç, 40 saat hareketsiz kalıp, yemek yemeyi de ihmal edince 15 Temmuz günü odaya giren internet kafe görevlisi tarafından baygın bir halde bulundu. Chuang ayağa kalkıp bir iki adım attıktan sonra yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan genç, kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi. Otopsi raporunda ölüm sebebi olarak uzun süre aynı pozisyonda kalmasına bağlı olarak oluşan kalp ve damarlarıyla ilgili sorun gösterildi.

        ‘ÇOK ÜZGÜNÜZ’

        Oyunun yapımcı firması Blizzard, gencin ölümü üzerine şu açıklamayı yaptı: “Haberi duyduğumuza üzüldük. Her bireyin, ya da ailelerinin onlar üzerinde bir oyun dengesi oluşturması gerektiğini düşünüyoruz. Bir kişinin günlük yaşamı ve aktiviteleri kesinlikle herhangi bir eğlence anlayışının üstünde tutulmalı.” Tayvan’da geçen şubat ayında da bir kişi 23 saatlik oyundan sonra kalp krizi nedeniyle ölmüştü.

        DIABLO: KIYAMET GÜNÜ SAVAŞI

        İnternet üzerinden oynanan Diablo, cennet ve cehennem arasındaki savaşı konu alıyor. Kıyamet günü konseptine uygun olarak tasarlanan bir evrende geçen oyunda, dünya taşını yok eden Tyrael’in ortadan kaybolmasıyla savaş başlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ