Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet THY'ye siber saldırı - Teknoloji Haberleri

        Dünyaca ünlü hacker grup Anonymous'un Türkiye kolu, Türk Hava Yolları'nın resmi sitesi olan www.thy.com.tr sitesini hackledi. Anonymous Turkey grubu, twitter hesabı aracılığı ile THY'yi hacklemelerinin nedenini ise "THY mağduru çalışanlar işe alınmadığı sürece THY'ye rahat nefes aldırmak istemiyoruz" olarak açıkladı. THY'nin resmi sitesine saat 17.00 sıralarında yapılan siber saldırı nedeniyle internetten bilet satış işlemi gibi online işlemler yaklaşık 6 saat boyunca yapılamadı.

        Gökhan ARTAN / AHT

        Yaptıkları sanal saldrırılarla gerek devlet kurumlarını gerekse dünya devlerinin korkulu rüyası haline gelen hacker grubu Anonymous grubunun yeni hedefi Türk Hava Yolları oldu. Akşam saatlerinde Anonymous'un Türkiye kolu, THY'nin resmi sitesi olan thy.com.tr'yi hackledi. Anonymous grubu siber saldırıyı THY'nin bir süre önce eylem yaptıkları gerekçesiyle işten çıkardığı çalışanlara destek için yaptığını duyurdu.

        Yapılan siber saldırı nedeniyle internetten bilet satış işlemi gibi online işlemler yapılamadı. Anonymous Turkey grubu twitter hesabı aracılığı ile yaptığı duyuruda, "THY mağduru çalışanlar işe alınmadığı sürece THY'ye rahat nefes aldırmak istemiyoruz. Daha iyi firmalar var. Turkishairlines.com tarafımızca kapatıldı. Buna ek olarak havaalanındaki tüm sistemlerini birazdan devre dışı bırakacağız" yazdı.

        6 SAAT SONRA SİTE NORMALE DÖNDÜ

        thy.com.tr'nin ilgili sayfasına 6 saat sonra erişim sağlanabildi. Hacker grubu, THY'nin alt markası olan Anadolujet'e de siber saldırı düzenledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ