Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Denize düşen Windows'a sarılır! - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK/EKONOMİ

        Geçtiğimiz hafta cuma günü Apple'ın patent haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum olan Samsung, Windows işletim sistemli yeni akıllı telefonu ATIV S'i anons etti. Microsoft da telefonun görsellerini resmi blogunda yayımladı. Samsung'un bu hamlesi sadece kendisi için değil tüm sektör için önemli. Uzmanlar Samsung'un akıllı cihazlarında kullandığı Google Android işletim sisteminin, dava nedeniyle yıprandığını ve bu yazılımı kullanan diğer telefon üreticilerinin de Windows'u tercih edebileceğini belirtiyor.

        Bunun yanında Apple ile Microsoft arasında uzun yıllar önce yapılan bir nevi centilmenlik anlaşması da denilebilecek, bir lisans anlaşması var. İki firma bazı patentleri ortak kullanabiliyor ancak birbirlerinin tasarımlarını kesinlikle kopyalayamıyorlar.

        NOKİA'YI TERS KÖŞEYE YATIRDI

        Bu yüzden Windows işletim sistemi kullanan bir firma herhangi bir hukuksal sorun yaşamayacağını biliyor. Samsung'un Berlin'de tanıttığı 4.8 inch ekranlı, 8 megapiksel kameraya sahip ATIV S Google'ın yanında Nokia'yı da üzdü. Bir dönem dünyanın en büyük telefon üreticisi Nokia, 5 Eylül'de New York'ta yeni Lumia telefonlarını tanıtacak. Samsung'un sürpriz tanıtımından önce, Lumia'nın Windows Phone 8 kullanan ilk akıllı telefon olacağı açıklanmıştı.

        Son yıllarda büyük bir düşüş yaşayan Finli telefon üreticisi yeni ürün serisine çok güveniyordu. Şimdi ise gelecek hafta aynı işletim sistemini kullanan ATIV S'den daha etkileyici bir ürün sunmak zorunda. Uzmanlar en az 20 megapiksel kameraya sahip olmazsa yeni Lumia'nın tüketicinin ilgisini çekemeyeceğini belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ