Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil LG Electronics akıllı telefonu Optimus G’yi pazara sunduğunu açıkladı - Teknoloji Haberleri

        Qualcomm’un Snapdragon S4 Pro dört çekirdekli işlemcisine sahip telefon, LG’nin en yeni ve premium akıllı telefonu olma özelliği taşıyor.

        İddialı teknoloji

        LG, en iyi akıllı telefonu pazara sunmak amacıyla bu alanda en etkin ortakları OLAN lg Chem, LG Diplay ve LG Innotek ile birlikte çalışarak Optimus G’yi geliştirdi. Qualcomm ve LG işbirliğinde ortaya çıkan ürün için Snapdaron S4 Pro işlemcili ilk LTE (Long term evolution) akıllı telefon olma hedefi taşınıyor.

        LTE ile gelecek nesil dört çekirdekli işlemci

        Optimus G, LTE destekli, Snapdragon S4 Pro işlemciye sahip ilk ticari ve global akıllı telefon. Snapdragon S4 Pro sayesinde telefon çok daha yüksek bir performans ve uzun pil ömrü sunuyor. WXGA True yüksek çözünürlüklü, 1280x768 pikselli, 4.7 inç ekrana sahip Optimus G, görüntü kalitesiyle tüm beklentileri karşılıyor. Öte yandan Optimus G, LG Innotek and LG Display tarafından geliştirilen en yeni G2 Touch Hybrid ekrana sahip. Çok ince G2 Touch Hybrid ekran, gün ışığında bile net ve parlak görüntü sunarak rakiplerinden gözle görülür biçimde ayrılıyor. Üstelik darbelere karşı geliştirilmiş yeni teknolojisi sayesinde çok daha dayanıklı. LG Chem’in inovatif çalışmaları ile Optimus G diğer akıllın telefonlara göre çok daha uzun pil ömrü sunuyor. LG Optimus G ayrıca yüksek çözünürlüklü 13.0MP fotoğraf makinesi ile akıllı telefonunda eğlencenin dozunu artırmak isteyenlerin yüzünü güldürüyor.

        İnovatif modern tasarım

        LG, Optimus G’de yeni ve inovatif bir tasarım anlayışını hayata geçiriyor. Telefonun arka kapağında bulunan premium cam, şık ve modern bir görünüm sağlarken ince tasarım, telefonun elde kolay şekilde tutulmasına olanak tanıyor.

        Optimus G ile ilgili olarak LG Electronics Mobil İletişim Bölümü Başkanı ve CEO’su Dr. Jong-seok Park şunları söyledi: “Optimus G ile kullanıcılar, çok daha üstün bir telefon deneyimi yaşayacaklar. Optimus G sadece yüksek kalitede bir akıllı telefon değil, aynı zamanda endüstrinin önde gelen kişilerinin birlikte geliştirdiği çok dikkat çekici ve özel bir ürün.”

        LG Optimus G ilk olarak Eylül’de Kore’de satışa sunulduktan sonra diğer ülkelerde de teknoloji marketlerdeki yerini alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ