Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Bu uyarıyı dikkate alın - Teknoloji Haberleri

        Bilgi çalmaya yönelik hazırlanan zararlı yazılım Tinba'ya karşı TÜBİTAK 'dikkat' uyarısında bulundu. TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) uzmanları, kullanıcıların şifre bilgilerini ve banka hesaplarını hedef alan Tinba'ya karşı dikkatli olunmasını istedi.

        HEDEFİNDE TÜRKİYE VAR

        TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi (TR-BOME), bilgisayar kullanıcılarını Türkiye'yi hedef alan ''Tinba'' virüsü hakkında uyardı.

        TR-BOME bünyesindeki siber güvenlik uzmanları ''Tinba'' virüsü üzerinde analiz yaparak, virüsün bilgisayar kullanıcılarının kamu kurumları ve bankalara erişimlerini,kişilerin şifre bilgilerini ve banka hesaplarını hedef aldığı bildirildi.

        Bir güvenlik firması da 12 Eylül'de yayımladığı raporda, virüsün 60 bin bilgisayarı etkilediği Türkiye'nin hedef alındığını bildirmişti.

        Kullanıcıları benzer görünümlü internet sayfalarına yönlendirerek iki aşamalı yetkilendirme mekanizmalarını atlatma, bulaştığı bilgisayarlarda kullanıcının kredi kartı şifreleri gibi hassas bilgilerini ele geçirme ve ağ trafiğini dinleme gibi yeteneklere sahip olan ''Tinba'' ile ilgili detaylı bilgi ve korunma yöntemlerine ''www.bilgiguvenligi.gov.tr'' adresinden ulaşılabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ