Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Başkasının hattını kullananlar dikkat! - Teknoloji Haberleri

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkaları adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, bu hatları üzerlerine almaları için 1 yıllık süre tanıdı.

        BTK'dan alınan bilgiye göre, mobil telefon hizmetlerini kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmaksızın kullananların, söz konusu hatları kendi üzerlerine kaydettirmeleri için gerekli abonelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlanan ''Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'' kurul kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe konuldu.

        Yeni uygulamaya göre, başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananlar 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden kendi adlarına kaydettirebilecek. Bu süre içinde başvuru yapıp telefon hattını üzerlerine alanlar aynı SIM kart ve numarayla telefon hatlarını kullanmaya devam edebilecek.

        Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masraflar GSM işletmecileri tarafından karşılanacak.

        Söz konusu telefon hatlarının eski abonelerine de kullanıcı adına yapılan bu kayıt işlemine itiraz hakkı tanındı. Ancak 1 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz etmeyen eski abonelerin telefon hattı üzerindeki hakları ortadan kalkacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ