Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple’ı 81 ilde 8 bin noktaya götürecek! - Teknoloji Haberleri

        NECDET ÇALIŞKAN-HABERTÜRK

        Türkiye’de 25 yıldır tek distribütörle çalışan Apple, 2. distribütör olarak Index’le anlaştı. Index Grup CEO’su Erol Bilecik, Apple’ı Anadolu’ya yayacaklarını söyledi

        HP’den Intel’e, Canon’dan Sony’ye kadar 100’e yakın dünya teknoloji devinin Türkiye’ye getiren Index Grup, Apple’ın distribütörlüğünü de aldı. Grup şirketi İndeks Bilgisayar, iPad, iMac, iPod ve aksesuvarlarının Türkiye distribütörlüğü için Apple Europe ile sözleşme imzaladı. Apple’ın Türkiye’de büyüme isteği çerçevesinde 1 Kasım’dan itibaren Türkiye’de ofis de açacağını hatırlatan Index Grup CEO’su Erol Bilecik, “Apple, Türkiye’yi Avrupa ülkeleri statüsüne çekmeye karar verince, distribütör sayısını da 1’den 2’ye çıkarma kararı aldı. 3 ayrı şirkete distribütörlük teklifi götürdüler. 3 aylık bir süreç sonunda distribütörlüğü biz aldık” dedi. Apple ürünü satışlarından yılda 250 milyon TL’lik bir ciro beklediklerine dikkat çeken Bilecik, “Index olarak 24 yılı geride bıraktık. 100’e yakın markayla direkt olmak üzere toplamda 200’ün üzerinde satış kontratımız var” dedi.

        ERİŞİM KOLAYLAŞIR

        Apple’ın Türkiye’deki diğer distribütörü Bilkom gibi iPhone hariç ürünler üzerine kontrat yaptıklarını belirten Bilecik, “Apple’ın nihai tüketici ürünlerine erişim daha kolay olacak. 81 ilde 8 bine yakın bir satış ağımız var. Apple ürünleri için de satış organizasyonu yapıp, kanalı geliştireceğiz. Anadolu’daki satış kanallarımızdan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Apple ile daha yakın olacakları için heyecanlılar” dedi.

        ‘REKABET TÜKETİCİYE YANSIYACAKTIR’

        Apple ürünlerine yönelik olarak gelecekte servis hizmeti vermeyi de düşündüklerini ifade eden Bilecik, şunları söyledi: “Distribütör sayısı 2’ye çıkınca, serbest rekabetin arttığı bir yapı doğacak. Bu da tüketici için daha cazip (fiyat ve erişim kolaylığı açısından) bir yapı oluşturacak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ