Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet ABD'yi kasıp kavuran Sandy Kasırgası'nı dakika dakika takip edebilirsiniz - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        ABD ve Kanada'yı vuran Sandy Kasırgası, Amerikalılar başta olmak üzere dünyayı ekran başına kilitlerken, şimdiden ABD tarihindeki en şiddetli kasırgalardan Sandy'yi teknolojinin kullanıclara sunduğu alternatiflerle canlı olarak da izlemek mümkün hale geldi. Teknoloji sitesi Mashable'ın derlediği habere göre Sandy Kasırgası'nı online olarak 5 farklı şekilde takip edilebiliyor (Tabi eğer kasırga internet hattınızı etkilemediyse):

        1 - Web Kamera: ABD Ulusal Hava Durumu Servisi'nin kasırgaya özel geliştirdiği bu serviste, New York'un çeşitli noktalarına yerleştirilen ve 7/24 çalışan çalışan kameralardan elde edilen görüntüler, canlı olarak internet üzerinden sunuluyor. Sandy Cam Live adlı servis, http://new.livestream.com/breakinglivenowdirect/sandycam adresi üzerinden hizmet veriyor.

        2 - İnteraktif Haritalar: Sandy Kasırgası'nın izlediği yolu ve etkili olduğu noktalardaki şiddetini, interaktif haritalar üzerinden takip etmek de mümkün. Bunlardan başlıcaları; Weather Channel'ın http://www.weather.com/weather/hurricanecentral/tracker/2012/sandy adresi üzerinden sunduğu Hurricane Tracker; kullanıcların adres girerek, kasıga fotoğraflarını yayınladığı www.wunderground.com'dan sunulan Wunder Map; iki Google mühendisi tarafından geliştirilen ve saat başı güncellenen http://hint.fm/wind adresinden sunulan Wind Map.

        3 - Kasırga Kanalı: ABD merkezli hava durumu kanalı Weather Channel, YouTube'ta açtığı Sandy Kasıgası'na özel kanal üzerinden yayın yapıyor. Bu yayına Youtube üzerinden "LIVE Superstorm Sandy Coverage - The Weather Channel" kelimeleri aramarak ulaşılabiliyor. Ayrıca New York Times Gazetesi de internet sitesinde kasırgaya özel açtığı "Tracking the Storm" (Kasırganın İzinde) adlı bölümde Sandy ile ilgili uyarılar, videolar ve haberleri yayınlıyor.

        4 - Akıllı Uygulamalar: Sandy Kasırgası'yla ilgili gelişmeleri akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarından takip etmek isteyenler için geliştirilmiş çeşitli mobil uygulamalar da bulunuyor. Bunlardan en çok dikkat çeken olarak, iPhone ve iPad'ler için (iOS) Hurricane Tracker, iOS'un yanında Android versiyonu da bulunan iMap Weather Radio uygulaması ve acil durumlarda yapılamsı gerekenleri kullanıcılara ileten Red Cross (Kızıl Haç) uygulamaları öne çıkıyor.

        5 - Sosyal Ağlar: Twitter ve Facebook da Sandy Kasırgası'nı takip etmenin bir diğer alternatif yolu. Kasırgaya yönelik resmi veya gönüllü hizmet sunan kurum ve kuruluşaların Twitter hesapları ve Facebook sayfalarından da Sandy ile ilgili güncel haber edinmek mümkün. Bu hesaplardan başlıcaları şunlar: National Weather Service (@usNWSgo), The Weather Channel (@twc_hurricane), National Hurricane Center (@NHC_Atlantic), The Red Cross (@RedCross), NASA (@NASA), Federal Emergency Management Agency (@FEMA).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ