Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Otokar, 53.6 milyon TL’lik COBRA siparişi aldı - Teknoloji Haberleri

        Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayi şirketi Otokar, 53.6 milyon TL’lik COBRA siparişi aldı. Otokar, araçları 2013 yılı içinde teslim edecek. Teslim edilen araçlar iç güvenlik kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılacak.

        KAÇ ÜLKEDE VAR?

        Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tedarikçisi Otokar, bu anlaşma kapsamında 4x4 COBRA tipi Taktik Tekerlekli Zırhlı araçları gelecek yıl içinde teslim edecek. Dünyanın birçok bölgesinde yetenekleri kanıtlanmış zırhlı araç olan COBRA, dünya çapında kabul gören, modern orduların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapı ve özelliklerde tasarlanmış çok fonksiyonel bir zırhlı araç. Farklı tehdit, görev ve ihtiyaçlara uygun birçok versiyonu bulunan COBRA bugün 10’dan fazla ülkenin envanterinde yer alıyor.

        MODÜLER YAPIYA SAHİP

        Otokar, kendi tasarımı ve üretimi olan COBRA ailesine her yıl yeni konfigurasyonlar ekliyor. Üstün özellikleri ile dünyadaki rakipleri arasında farklılaşan COBRA, Birleşmiş Milletler’in barış gücü operasyonlarındaki başarılı performansı ile de her geçen gün daha fazla ülke tarafından tercih ediliyor. COBRA, en zorlu arazi koşullarında eşsiz hareket kabiliyetine, mayınlar dahil üstün bir balistik korumaya ve keşif aracından ambulansa kadar birçok farklı göreve uygun modüler bir yapıya sahip.

        Yüksek hareket kabiliyeti, üstün motor performansı, hızlı ve kolay iniş biniş sağlayan kapıları, gündüz ve gece hareket imkanı, gerektiğinde havadan taşınabilme özelliği ile COBRA, birçok farklı ülkenin silahlı kuvvetlerinin görev ve ihtiyaçlarını karşılayacak özellikleri üzerinde taşıyor. COBRA’yı Sakarya’daki fabrikasında üreten Otokar, geçtiğimiz günlerde Kazakistan Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda Kazakistan’da COBRA üretimi için bir ön anlaşma (MoU) imzalamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ