Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet 4 günde 44 milyon kez! - Teknoloji Haberleri

        NECDET ÇALIŞKAN-HABERTÜRK

        İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıları protesto etmek için harekete geçen dünyaca ünlü haktivist grubu (hacker eylem grubu) Anonymous, son 4 günde İsrail'deki sitelere yönelik olarak toplam 44 milyonu aşkın siber saldırı gerçekleştirdi. Aralarında Bank Jeruselam ve İsrail Dışişleri Bakanlığı’na ait sitelerin de bulunduğu binlerce siteye geçen hafta başlatılan saldırıların 9 bine yakın internet sitesini hedef aldığını açıklayan Anonymous, birçok e-posta ve şifre ele geçirdiklerini duyurdu.

        5 bin İsrailli yetkilinin bilgilerini internete sızdıran Anonymous, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılara son vermemesi durumunda, siber savaşa devam edeceğini açıkladı. 663 internet sitesini etkisiz hale getirdiğini duyuran grup, çökerttiği sitelere şu mesajı bıraktı: "İsrail’i insan haklarını çiğnememesi, İsrail’de interneti kapatmaması, halkına ve komşularına karşı yanlış davranmaması konusunda defalarca uyarmamıza rağmen uyarılarımızın dikkate alınmadığını görüyoruz. İsrail Savunma Bakanlığı ve internet güvenliği güçleri 2012 yılı Kasım ayını siber savaş ayı olarak hatırlayacaklar."

        ‘SALDIRILAR BİRİ HARİÇ BERTARAF EDİLDİ’

        İsrail'e ait resmi internet sitelerinin geçtiğimiz çarşamba gününden bu yana siber saldırı altında olduğunu ve şu ana kadar toplam 44 milyon siber saldırı gerçekleştiğini doğrulayan İsrail Finans Bakanı Yuval Steinitz ise "Ancak bu saldırıların biri hariç hepsi bertaraf edildi. Son yıllarda bilgisayarlı savunma sistemlerine yaptığımız büyük yatırımların meyvelerini toplamaktan çok memnunuz" dedi. İsrail'in geçen hafta Gazze’ye başlattığı saldırılar resmi olarak İsrail savunma güçlerine ait Twitter adresinden duyurularak, sosyal medya alanında da bir ilke imza atılmıştı. topluyoruz” diye konuştu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ