Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi ASELSAN - Savunma Sanayi Haberleri

        Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN, bağımsız bir derecelendirme kuruluşundan, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık konusunda en yüksek notu aldı.

        ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN, kurumsal yönetim alanında sürdürdüğü çalışmalarının sonuçlarını görmek amacıyla bağımsız bir derecelendirme kuruluşuna, ''kurumsal yönetim derecelendirme çalışması'' yaptırdı. Çalışma sonucunda ASELSAN'ın notu 8,77 olarak belirlendi. Bu not, Türkiye'de kurumsal yönetim derecelendirmesi yaptırmış şirketler arasında en iyi 2. başlangıç notu oldu.

        Faaliyet gösterdiği savunma sektörü nedeniyle sermaye piyasası katılımcıları tarafından nispeten kapalı bir şirket olarak nitelendirilen ASELSAN, en yüksek alt başlık notunu 93,47 ile kamuyu aydınlatma ve şeffaflıktan aldı.

        Şeffaflık ve kamuyu aydınlatma konusunda ASELSAN'ın yatırımcılarını ve menfaat sahiplerini doğru bir biçimde ve zamanında bilgilendirmeye verdiği önemin aynen devam edeceği belirtilen açıklamada, ''ASELSAN'ın kurumsal yönetim açısından gösterdiği ilerlemelerin bağımsız bir derecelendirme kuruluşu tarafından tescil edilmesi tüm çalışanlarımızın ve yönetimimizin önemli bir başarısı olarak değerlendirilmektedir'' denildi.

        Kurumsal yönetim derecelendirme notu, şirketlerin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından düzenlenen kurumsal yönetim ilkelerine hangi ölçüde uyum sağladıklarını gösteriyor ve bu kapsamda ilkelere uyum seviyesini pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu ana başlıklarında ölçen bir metodoloji ile belirleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ