Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi TUSAŞ'a bursa'dan stratejik ortak geldi - Savunma Sanayi Haberleri

        Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ye (TUSAŞ) Bursa'dan stratejik ortak geldi. TUSAŞ, Bursa'da faaliyet gösteren YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş ile saç metal ve talaşlı imalat parça üretimi için alt sözleşme imzalayacak.

        'ÖN PLANDA OLMAKTAN GURURLUYUZ'

        YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, 1987 yılında, talaşlı imalat ile otomotiv yan sanayi sektörüne girdiklerini hatırlatarak, kuruluşlarının 25. yılını kutladıklarını söyledi. Son yıllarda da savunma sanayi alanında isimlerinden söz ettirmeye başladıklarına dikkat çeken Baş, "Uçak ve helikopter parçalarının yanı sıra tamamen kendi tasarımlarımız olan üretimlerle de dikkat çekiyoruz. Bursa'da savunma sanayinde oldukça büyük bir altyapı var. Bu konuda ön plana çıkmaktan gurur duyuyoruz. TUSAŞ ile imzalayacağımız sözleşme neticesinde yapacağımız yatırımlar Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olsun'' dedi.

        25 Aralık Salı günü yapılacak imza törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) yetkilileriyle Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) yöneticilerinin de katılacağı belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ