Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun PlayStation 2 veda ediyor! - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        2012 ile beraber oyunseverler eski bir dosta da veda etmek zorunda kalıyor. Sony ilk olarak 2000 yılının Mart ayında satışa çıkan PlayStation 2'nin(PS2) artık üretilmeyeceğini duyurdu. Japon sitesi Famitsu'nun haberine göre Sony Japonya'daki satış kanallarına kendilerine artık PS2 iletmeyeceklerini bildirdi.

        Sony satış Şu ana kadar dünya genelinde 150 milyon adet satan PS2 mağazaların stoklarında tükendikten sonra bir daha satılmayacak.

        Ancak yeni yıl beraberinde yeni heyecanlar da getirdi. Sony'nin bu son kararı üretim ağırlığını PlayStation 4'e kaydırdığı dedikodularını beraberinde getirdi. PlayStation 3(PS3) çıktıktan sonra PS2 gölgede kalmış gibi gözükebilir. Ancak aslında emektar PS2, PS3'ün satışa çıktığı ilk üç sene yeni modelden daha fazla satmayı başardı.

        ONUNLA EVLENMEK İSTEMİŞTİ

        PS2 konsolu için şu ana kadar 11 bin adet farklı oyun üretildi ve bu oyunlar dünya genelinde 1.5 milyar gibi müthiş bir satış rakamına ulaştı. Bu oyunlar arasında Grand Theft Auto: San Andreas 17.3 milyon adet satarak PS2'nin tarihi lideri oldu. Tabii çok düşük bir ihtimal olsa da bu değişebilir çünkü konsol üretilmese de PS2 oyunu üretilmeye devam edecek. Mesela Final Fantasy: Seekers of Adoulin'in PS2 versiyonu Mart ayında raflarda yerini alacak.

        Geçen 12 senede konsol o kadar büyük bir hayran kitlesi yaratmıştı ki 2002 yılında İngiliz Dan Holmes adını resmi olarak Mr PlayStation 2 olarak değiştirmişti. Mr PlayStation 2 bir PS2 ile evlenmek istemiş ancak talebi olumsuz kalmıştı. PS2 üretiminin durması oyunseverlerin içinde kuşkusuz bir nostalji rüzgarı estireceketir ancak bu ismi aldığında 29 yaşında olan Mr PlayStation 2 kadar kimse üzülmemiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ