Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Geleceğin teknolojileri görücüye çıkıyor! - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2013, yarın ABD’nin Las Vegas kentinde kapılarını açıyor. 8-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte, bu yıl teknoloji meraklıları şu trendlerle karşılaşacak:

        AKILLI OTOMOBİLLER

        CES 2013’e katılan otomobil markalarının başında yer alan Audi, Chrysler, Ford, General Motors,

        Hyundai, Kia ve Subaru, internet bağlantısı bulunan, 4G’yi destekleyen, bilgisayar sistemleriyle donatılmış, onlarca modeliyle boy gösterecek. “Mobil bilgisayar/uygulama platformu” olarak nitelendirilen bu yeni otomobiller, artık akıllarıyla çarpışmaları önleyecek, parkı kendi kendine yapacak, akıllı telefonlar gibi uygulama indirerek kişiselleştirebilecek.

        HER FORMA GİREN BİLGİSAYARLAR

        Klavyeli, tak-çıkar, çevir-kullan formundaki Windows 8’li ürünlerin yanı sıra LG’nin hibrit dizüstü ürünü Tab-Book, Acer ve Intel’in PC’leri sesle/el hareketiyle kontrol edilebilen Leap Motion teknolojisi, Windows 8’i göz hareketleriyle kullanma imkânı veren Tobii Rex teknolojisi şimdiden dikkatleri üzerine çekti.

        HD'Tİ DÖRDE KATLAYAN TV'LER

        Geçtiğimiz yılı sessiz geçiren televizyon teknolojisi, bu yılla birlikte görüntüde yeni bir boyuta geçecek. CES’te LG, Sony, Toshiba ve Samsung gibi üreticiler birer birer Ultra HD TV modellerini görücüye çıkaracak. İlk olarak 84 inç (yaklaşık 2.1 metre) büyüklükleri ve 20 bin dolardan başlayan fiyat etiketleriyle tüketicilerin karşısına çıkacak olan bu yeni TV’lerde ekran çözünürlüğü 3840 x 2160 piksele çıkacak. 4K olarak da adlandırılan bu TV’lerde ekran çözünürlüğü, standart Full HD TV’lerden 4, HD Ready TV’lerden ise 8 kat daha fazla. LG’nin Google TV’si ve Samsung’un donanımı güncellenebilen “Evolution” ile “şeffaf” TV’si yine CES’te boy gösterecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ