Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Atari iflas etti! - Teknoloji Haberleri

        Bir zamanlar başarılı ürünlere ve oyunlara imza atmış olan Atari Inc. firması iflasın eşiğine geldi. Firmanın korunması için yapılan Chapter 11 iflas koruma başvurusundan sonra geri dönülmez bir yola girildi. Firmanın borçlarını ödeyebilmesi ve iş yapmaya devam edebilmesi için 5.25 milyon dolar nakite ihtiyaç var. Meraklı bir alıcı çıkıp bunu temin ederse firma yoluna devam edebilir.

        SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

        Fransa merkezli ana firma Atari SA’dan ayrılmak ve kendi başının çaresine bakmak isteyen Atari Inc.’in son çaresi dijital ve mobil platformlarda iş yapan mütevazi bir firma haline getirmek. Bu çözüm doğrultusunda Atari adını taşıyacak lisanslı ürünlerin arttırılması planlanıyor.

        Yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip olan Atari, başarılı geçen bir dönemin ardından yazılım kısmı Atari Interactive, donanım kısmı Atari Corporation olacak şekilde bölünmüş ve farklı firmalara satılmıştı.

        Atari Inc firmasını satın alan Fransız Infogrames, daha sonra adını Atari S.A olarak değiştirmiş ve markanın lisans haklarını bünyesine almıştı. Bu dönemde Atari Inc mobil platformlara yönelik geliştirilen oyunlara lisans vermeye devam etti. Firmanın ABD kısmının tepe yöneticisi olan Jim Wilson, 2010 yılında Fransa çatısının başına geçmişti. Ancak Atari Inc firmasında son iki yıldır yaşanan gelir artışı, Wilson'ın gelecek ile ilgili umutlarının artmasına neden oldu.

        BORCU 5.25 MİLYON DOLAR

        2011 yılında 11 milyon dolar, 2012 yılında 4 milyon dolar kar eden firma, bu tarihe kadar 10 yıldır kar edemiyordu. Ancak Fransız Atari S.A. firmasının devamlı zarar etmesi, Wilson'ı bu çatıdan ayrılamaya zorunlu kıldı. Bunun yanında mali destek sağlayan Bluebay varlık yönetimi firmasının da 28 milyon dolarlık kredide zorluk çıkarması da olayın tuzu biberi oldu.

        Wilson, Pazar günü New York iflas mahkemesine 11. madde gereğince iflası koruma başvurusu yaptı. Bu madde kapsamında firmanın borçları mahkeme garantisi altında ertelenirken, düzlüğe çıkmak anlamında yeniden yapılanmaya izin veriliyor.

        Firma Atari S.A. çatısı altından çıkarken, ilk etapta 5.25 milyon dolarlık bir borç ile yeniden yapılanma sürecine başlayacak ve sonrasında potansiyel müşteriler bulmaya çalışacak. Böylece halen yapım aşamasındaki Atari Casino ve diğer oyunlar da pazara sunulma şansı yakalayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ