Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Anka testi geçti - Savunma Sanayi Haberleri

        İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA, kabul test sürecini tamamladı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve Aralık 2010'dan bu yana testlerine devam edilen ANKA'nın 20 ve 22 Ocak günlerinde yaptığı uçuşlarla kabul test sürecini bitirdi.

        OTOMATİK İNİŞ YAPILDI

        TUSAŞ'tan yapılan açıklamada pazar sabahı 9:05'te başlanan uçuşun, 200 km'lik link menzili ve 18 saat uçuş süresi gösterimi yapılmasının ardından pazartesi sabahı 03:15'te gece yapılan otomatik inişle başarıyla tamamlandığı belirtildi.

        SERİ ÜRETİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Konya istikametinde rüzgar koşulları altında yapılan menzil uçuşunda veri linki üzerinden Esenboğa Meydanı ile temas ve koordinasyonun da sağlandığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Salı günü yapılan uçuşta da gece koşullarında otomatik kalkış ve iniş gösterimi yapılmıştır. Geçtiğimiz ekim ayından bu yana Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı temsilcilerinin katılımıyla sürdürülen kabul sürecinde 130'a yakın yer ve uçuş test prosedürü başarıyla gerçekleştirilmiş ve sistemin göreve hazır olduğu görülmüştür. Aralık 2010'da yapılan ilk uçuşundan bu yana 90'ın üzerinde sortide toplam 140 saatin üzerinde uçuş yapılan ANKA İHA sisteminde uçuş irtifalarında motor, iniş takımı, çevre kontrol, buzdan koruma gibi temel hava aracı alt sistemlerinin yanı sıra gece/gündüz görüş sağlayan kamera, hava telsizi, veri kayıt sistemi gibi göreve yönelik sistem ve ekipmanın da uygun performansta çalıştığı görülmüştür. Hava Aracı'nın otomatik kalkış/iniş, seyrüsefer ve arama paterni kabiliyetleri zorlu hava koşullarında da denenmiştir. 10 adet sistemin seri üretimine yönelik sözleşme görüşmeleri devam etmekte olup, sürecin 2013 yılı ortalarında tamamlanması öngörülmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ