Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Ortağı Apple'ı fena dişledi! - Teknoloji Haberleri

        HT EKONOMİ

        137 milyar dolarlık nakdin hissedarlara dağıtılması için dava açan David Einhorn, ilk adımı kazandı. 27 Şubat’taki toplantıda yapılacak oylama rafa kalktı

        Apple'ın hissedarlarından, Amerikalı hedge fon yöneticisi David Einhorn, pastadan daha fazla pay alma savaşında önemli bir cephe kazandı. Einhorn şirketin 137 milyar dolarlık nakit stokundan hissedarlarına daha fazla pay dağıtması talebiyle açtığı davada haklı bulundu.

        OYLAMA RAFA KALKTI

        New York Bölge Mahkemesi, Apple'ın 27 Şubat'ta yapacağı hissedarlar toplantısı için ihtiyati tedbir kararı aldı. Apple'ı “depresyon dönemi” mantığıyla davranmakla suçlayan Einhorn, şirketin nakit rezervini yeni tercihli hisse senetleri basarak ve yatırımcılara temettü dağıtarak kullanması için de dava açmıştı. Apple yönetimi ise 27 Şubat’ta yapılacak hissedarlar toplantısında zamana yayılan sabit kâr payı ödemesini içeren tercihli hisse senedi uygulamasını kaldırmayı tek paketin içinde oylamayı planlıyordu. Şirketin bu planı şimdilik rafa kalktı. David Einhorn’un başkanlığını yaptığı Greenlight Capital, yaklaşık 1.3 milyon Apple hissesine sahip.

        Tim Cook: BASİT BİR GÖSTERİ

        Apple CEO'su Tim Cook, David Einhorn'u gösteri yapmakla suçlamıştı. Cook, "Açıkçası, hissedarlarımız adına yaptığımız iyi işler için dava edilmek çok tuhaf... Bu aptalca ve basit bir gösteri” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ