Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Yerli füze için 2 il! - Savunma Sanayi Haberleri

        Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) füze sistemi projeleri için Aksaray ve Sinop'ta test sahaları oluşturulması planlanıyor.

        Son yıllarda yaptığı büyük atılımlarla birçok alanda başarılı projeleri hayata geçiren Türk savunma sanayi, milli tank, milli uçak, milli uydu, milli gemi, milli helikopter gibi büyük projeleri, kararlıkla sürdürüyor.

        SSM, 2013 yılında gerçekleştirilecek projeler ve savunma sanayi sektörünün geliştirilmesi için yol haritası niteliğinde olan Performans Programı'nı hazırladı.

        SSM'nin 2013 Yılı Performans Programı'ndan derlediği bilgilere göre, dünyada savunma harcamaları 2000'li yıllarla birlikte artış eğilimini sürdürürken Türkiye'de 13-15 milyar dolar bandında bulunuyor.

        Performans programındaki değerlendirmeye göre, Türk savunma sanayinin gelişim sürecinin paralelinde çok sayıda yerli ürün de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine girmeye başladı. Bu ürünlerin bakım ve idamesi ile harbe hazır tutulabilmeleri için sistemlerin geliştiricisi olan yerli firmalarla lojistik (ömür devri) sözleşmelerinin yapılması önem taşıyor.

        TSK envanterindeki savunma sistemlerinin bakım onarım ve idamesi için yıllık 3-4 milyar dolar civarında harcama yapıldığı tahmin ediliyor. Bu alanda önemli bir sanayileşme potansiyeli olduğu değerlendiriliyor ve planlı adımlar atılmasının önemine dikkat çekiliyor.

        Türkiye, savunma ürünleri ithalatçıları sıralamasında gerilerken, ihracat sıralamasında yukarı doğru tırmanıyor. Analizler, 2014 yılı sonunda Türkiye'nin savunma ürünleri ithalat ve ihracatında 13. sıraya gelebileceğine işaret ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ