Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Facebook ölümden sonrasını da düşündü! - Teknoloji Haberleri

        Sosyal medya devi Facebook tarafından hizmete konulan bir uygulama, sosyal ağın kullanıcılarının vefatı durumunda yaşanacakları da düşündüğünü gösterdi.

        Bu uygulamaya göre vefat eden kişinin profilinde zararlı bir içerik paylaşılabileceği için "Anıtlaştırma Talebi" formunu doldurarak vefat etmiş yakınınızın hesabının anıtlaştırılmasını talep edebiliyorsunuz.

        Facebook sizi "Size başsağlığı diliyoruz ve bu süreç boyunca anlayışınız için teşekkür ediyoruz. Not: Bu form, yalancı tanıklık suçuna mütelzim olarak, sadece vefat etmiş bir kişinin zaman tünelinin anıtlaştırılması için başvuruda bulunmak içindir" şeklinde bir mesajla karşılıyor.

        Sizden vefat eden kişinin adı ve soyadı ile Facebook hesabında görünen mail adresini soruluyor. Bunun yanında yakınınızın profilinde hangi içeriği şikayet etmek istediğinizi ve vefat eden kişiyle yakınlık derecenizi sisteme girmenizi istiyor.

        Son olarak vefat eden kişinin vefat belgesini de sisteme girdikten sonra "hesabı anıtlaştırın" seçeneği ile başvurabiliyorsunuz.

        Hesabı anıtlaştırdığınız takdirde profile erişim yalnızca onaylanmış arkadaşlar ile sınırlı kalıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ