Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Facebook'ta müzik ve video paylaşımına yasak! - Teknoloji Haberleri

        Twitter, Facebook ve Youtube'daki fotoğraf ve video paylaşımlarına çekidüzen getiriliyor. Telif Hakları Yasası'nda yapılacak yeni düzenlemede amaç eser sahiplerinin telif haklarını korumak olacak. Lisanslı olarak paylaşılan video ve müziklerde sıkıntı olmayacak. Eser sahibinin izni alınmadan herhangi bir müzik albümü, video ya da filmi paylaşmak ise yasal olarak suç sayılacak.

        Yasayı ihlal edene 2 bin liraya kadar para, cd çoğaltana 4 yıla kadar hapis cezasının uygulanacağı yeni yasayla; internetteki sosyal payşaım sitelerinde link vererek müziğin ya da videonun bulunduğu adrese yönlendirme yapmak suç sayılmazken; sahibinin izni olmadan video ya da müzik yüklemek ve paylaşım yapmak yasak sayılacak.

        Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik yaptığı açıklamada; herkesin yasal bir siteden video ve müzik indirebileceğini ve dinleyebileceğini ancak başka kişilerle paylaşımda çeşitli sınırlamalar getirileceğini belirtti.

        Yasağa uymayan kullanıcılara iki kez uyarı geleceğini belirten Çelik; 2. uyarıdan sonra kullanıcının davasının savcılığa intikal ettiğini, savcılığın yeni bir uyarı ya da 500 - 2000 TL arasında para cezası verebileceğini belirtti. Yasal olarak paylaşım yapan sitenin adresine yönlendirmeyle yapılan paylaşımlar yasak kapsamında olmayacak. Ancak sahibinin izni olmadan herhangi bir müzik ya da videoyu yayınlamak suç sayılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ