Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji TÜBİTAK ödülleri açıklandı! - Teknoloji Haberleri

        Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim, özel ve teşvik ödüllerini kazananları açıkladı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından bu yıl 2 bilim ödülü, 2 özel ödül ve 11 teşvik ödülü ile bir TÜBİTAK-TWAS teşvik ödülü verilecek.

        Bu yıl TÜBİTAK bilim ödüllerini, Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alphan Sennaroğlu ile Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cihan Yurdaydın, TÜBİTAK özel ödüllerini British Columbia Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yük. Müh. Yusuf Altıntaş ile Boston Üniversitesi'nden Prof. Dr. M. Utku Ünver kazandı.

        TÜBİTAK teşvik ödüllerine ise Sabancı Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İnanç Adagideli, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sibel Akar, Zirve Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zübeyir Çınkır, Bilkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özgür Güler, Bilkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Coşkun Kocabaş, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Selçuk Aktürk, Koç Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Seda Keskin Avcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Haluk Külah, Sabancı Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Burç Mısırlıoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Münire Erman Akar ve Atatürk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zekai Halıcı layık görüldü.

        Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Turgay Ünver de TÜBİTAK - TWAS teşvik ödülünü almaya hak kazandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ