Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Tarihin en büyük saldırısı! - Teknoloji Haberleri

        Çoğumuz fark etmesek de geçtiğimiz hafta internet tarihinin en büyük DDoS saldırılarından biri gerçekleşti. Dokuz saat süren saldırının en yoğun olduğu anlarda saniyede 100 Gigabitlik saldırı hızı yaşandı.

        HEDEF BİLİNMİYOR

        Saldırı 24 Eylül’de gerçekleşti. Şimdilik saldırının kurbanının hangi site olduğu bilinmese de hedef sitenin Incapsula adlı bulut güvenlik çözümleri sunan bir şirket tarafından korunduğu ve şirketin hedef siteyi saldırı boyunca ayakta tutup, çalışır vaziyetini koruyabildiği ortaya çıktı.

        Radikal'in haberine göre, Incapsula kurucu ortaklarından Marc Gaffan, eWEEK adlı haber sitesine yaptığı konuşmada saldırılan sitenin saldırı altında olan bir endüstriden olduğunu söyledi. Gaffan, DNS yansıtma saldırılarında gerçek bant genişliğinin 30 katı kadar güçlendirilerek iletilebileceğini sözlerine ekledi.

        SALDIRI NE KADAR SÜRDÜ?

        “Bu saldırıdaki en olağanüstü şey ise herhangi bir yansıtma veya arttırmanın kullanılmamış olması. Bu da demektir ki kendi başlarına 100 Gbps bant genişliğine ulaşabiliyorlar.” diyen Gaffan saldırının 9 saat sürdüğünü belirtti.

        Gaffan ayrıca 100 Gbps’lik bir bant genişliği kullanılarak gerçekleştirilen saldırının (Incapsula ve saldırının gerçekleştiği sitenin servis sağlayıcıları haricinde) kimse tarafından fark edilmemiş olmasına şaşırdığını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ