Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Türk Silahlı Kuvvetleri'nden önemli adım! - Savunma Sanayi Haberleri

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nden önemli adım!Hakkari-Yüksekova bölgesinde terörle mücadelede kullanılmak üzere modüler üs bölgelerinin kurulumuna hız veren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), önemli bir adım daha attı.

        BMC’ye el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Kirpilerin üretiminin yeniden başlamasına ilişkin yaptığı anlaşma üzerine Genelkurmay, yeni bir istekte bulundu. Daha önce silahsız olarak teslim alınan mayına dayanaklı Kirpilerin silahlandırılması istendi. İlk etapta Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 300 silahlı Kirpi talebinde bulunuldu.

        BMC’nin TMSF’ye devredilmesinin ardından, bu şirketin ürettiği mayına dayanıklı zırhlı araç Kirpi’nin üretiminin devam etmesi yönünde karar alındı. 2009’da 468 zırhlı araç için BMC ile anlaşma imzalanmış, ancak firmanın yaşadığı maddî sıkıntı yüzünden araçların 278’i teslim edildikten sonra üretimi durmuştu. Daha sonra küçük bir teslimat daha yapıldı. Kalan Kirpilerin ise üretimi bitirilemedi.

        Zaman’ın edindiği bilgiye göre üretimin başlamasıyla birlikte ilk 300 Kirpi eskisi gibi silahsız olarak verilecek. Fakat sonraki 300 Kirpi silahlandırılacak. Kirpi’nin üzerine yerleştirilecek otomatik silah, aracın içinden kumandayla kontrol edilecek. Böylece, saldırı durumunda Mehmetçik aracı terk etmeden teröristlere cevap verme imkanı bulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ