Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Aselsan damgası! - Savunma Sanayi Haberleri

        Savunma sanayiinde yerli üretimdeki artış dikkat çekiyor. Aselsan tarafından geliştirilen ve Aksaz, Foça gibi önemli askeri üslerin güvenliğini sağlayacak insansız su üstü aracı Levent projesinde sona gelindi.

        Bugün'ün haberine göre; insanlı ve insansız olarak kullanılabilen, insansız su üstü aracıyla ilgili çalışmalar Gölcük Tersane Komutanlığı bünyesinde Aselsan Deniz Sistemleri Sistem Mühendisliği ve Sonar Sistemleri Gölcük Laboratuvarı'nda yürütülüyor.

        MÜDAHALE SENARYOSU

        Levent, insansız su üstü aracı, mayıs ayındaki Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) öncesinde test edildi. Deniz Kurdu 2013 Tatbikatı'nın gözlemciler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları için özel bir gösteri icra edildi. Gösteride, liman ve üs koruma senaryosu kapsamında temsili olarak açık denizde notamlı alana izinsiz girmek isteyen bir bota müdahale senaryosu gerçekleştirildi. Levent üzerinde bulunan yönlendirilebilir kameralar ile uzaktan keşif sistemi test edildi. Bot, Leventler yardımıyla uyarıldı. Bot üzerindeki SARP silah sistemi ile atış yapılarak izinsiz giriş yapan botun alanı terk etmeye zorlanması canlandırıldı. Komuta Merkezi'nden yönlendirilen botun gösterisi başarılı bulundu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın botun daha uzun menzillerden kumanda edilebilmesi ve daha uzak mesafelere gerçek zamanlı görüntü transferi yapabilme kabiliyetine sahip olması yönünde talepte bulunduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ