Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone 6 nasıl olacak? - Teknoloji Haberleri

        Apple'ın piyasaya yeni sürdüğü modelleri iPhone 5C ve 5S'ten sonra gözler iPhone 6'ya çevirildi. Business Insider sitesi, iPhone 6'ya yönelik iddiaları bir araya getirdi ve 'olası' iPhone 6'nın nasıl görüneceğini ortaya koydu.

        İddialara göre; Apple, yeni nesil iPhone 6'da daha büyük bir ekran kullanacak. Kimi kaynaklar bu ekranın 4,7 inç HD ekran olacağı kimi kaynaklarda 5,7 inç Full HD bir ekrana sahip olacağını yazıyor.

        Apple yeni nesil iPhone 6 ve iPhone 6 (Big) adını verebileceği iki adet ürünle yoluna devam edebilir. Phablet ürünlerin tüm dünyada çok fazla satılarak herkes tarafından beğenildiğini gören Apple’ın böyle bir satış strateji benimsemesi muhtemel.

        APPLE'IN İŞLEMCİSİNİ RAKİBİ ÜRETİYOR

        Samsung ile Apple dünya arenasında sürekli mahkemelerde savaşıyor gibi görünse de iPhone 5S içinde kullanılan 64 bit A7 işlemcisi Samsung tarafından üretiliyor. Apple’ın TSMC (Tayvan Yarıiletken Üretim A.Ş.) ile A7 işlemcilerin üretimi konusunda anlaştığı bir süre önce gündeme gelmişti ama üretim sürecindeki bazı eksikliklerden dolayı çipleri Samsung üretmek durumunda kalmıştı. Apple’ın yeni nesil iPhone 6'da yada iPhone 6S’te kullanılması planlanan A8 işlemcisinin TSMC (Tayvan Yarıiletken Üretim A.Ş.) tarafından üretilmesi planlanıyor. Böylece firmanın Samsung bağımlılığının da önüne geçilmesi tasarlanıyor.

        İddialara göre; İOS 7 ile gelmesi kesinleşen telefonun kısa bir süre içinde İOS 8 işletim sistemine geçirilmesi planlanıyor. Apple’ın 1500 mah pil gücünden 3000 mah pil gücüne geçmesine de kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 6 iki farklı ekran modeli ile gelecek olursa 4,7 inç HD, 5,7 inç Full HD o zaman küçük ekranda A7 işlemcisini, büyük ekranda A8 işlemcisini kullanılacaktır. Sadece tek iPhone 6 olacaksa da A7 işlemcisi ile yola devam edileceği öngörülebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ