Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi atak helikopteri Bahreyn'de fuara katılacak - Savunma Sanayi Haberleri

        Uluslararası Bahreyn Havacılık Fuarı'nda görücüye çıkacak olan "T129 ATAK" Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri uçuş gösterisi gerçekleştirecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ) yapılan yazılı açıklamada, TUSAŞ'ın 16-18 Ocak tarihleri arasında Bahreyn Sakhir Hava Üssü'nde düzenlenecek "Uluslararası Bahreyn Havacılık Fuarı"na, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın himayesinde katılacağı bildirildi.

        Fuarda, "T129 ATAK" Taarruz ve Taktik Keşif Helikopterinin sergileneceği ve uçuş gösterisi gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde milli aviyonik ve silah sistemleriyle teçhiz edilmesi sonucu ortaya çıkan "ATAK"ın kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olma unvanını elinde bulundurduğu belirtildi.

        İLK 100 ARASINDA

        TUSAŞ, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından uydu sistemleri ve insansız hava araçlarına kadar entegre havacılık ve uzay sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayisinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer alıyor. TUSAŞ'ta 1600'ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4600 personel çalışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ