Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Google, daha önce planladığı kendi havaalanı projesini hayata geçirmek için ilk ciddi adımı attı. - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji devi Google, daha önce planladığı kendi havaalanı projesini hayata geçirmek için ilk ciddi adımı attı. NASA'nın ünlü havaalanı Google tarafından kiralanacak. NASA'nın sorunları ile ünlü hangarı Hangar One' a ev sahipliği yapan Moffett Federal Havaalanı Google tarafından kiralanıyor. Günümüzde Google yöneticilerinin özel jetleri için kullanılan havaalanı eğer NASA ile anlaşma sağlanırsa tüm hangarları ile birlikte Google'a kiralanacak. Shiftdelete'de çıkan habere göre, bu anlaşma ile kendi havaalanına sahip olacak olan Google, özel jetleri için ödediği, yer hizmetleri kira bedelinden tasarruf etmesi bekleniyor. Uçakların iniş ve kalkışı için aynı havaalanında bir pist kiralamış olan Google, Hangar One başta olmak üzere tüm hangarların tekrar kullanılabilir hale getirilmesinden de sorumlu olacak.

        ZEHİRLİ MADDELER İÇERİYOR

        NASA'nın başına dert olan ünlü Hangar One 1933 yılında inşa edilmiş ve uzun yıllar boyunca Dünya'nın en büyük hangarlarından birisi olarak kalmıştı. 2003 yılında panellerinde zehirli maddeler bulunduğu tespit edilen hangarın kullanımı yasaklanmış, paneller kaldırılarak bölge temizlenmeye çalışılmıştı.

        İki taraftan açılan kapıları bulunan hangar, anlaşmaya göre Google tarafından tekrar kullanılabilir hale getirilecek. Yeni paneller takılacak ve bakımı yapılacak olan hangar Amerika Birleşik Devletleri'nde tarihi bir öneme sahip. Discovery Channel'ın sevilen programı Efsane Avcıları'nın iki bölümüde Hangar One içerisinde çekilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ