Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:01:35 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi ABD Donanması lazer ve elektromanyetik topları devreye sokuyor - Savunma Sanayi Haberleri
        1

        Yıdız Savaşları filmi gerçek oluyor! ABD Ordusu 2 yeni silahını donanmasında aktif olarak kullanmaya başlayacağını açıkladı. Buna göre ABD Donanması geliştirdiği 'lazer topu' ve 'elektromanyetik topu' gemilerine yerleştirmeye başlayacak.

        2

        Lazer topu geçtiğimiz yıl deneme amaçlı olarak Basra Körfezi'nde görev yapan bir muhrip zırhlıya takılmıştı. ABD Donanması, lazer topunun tehdit unsuru oluşturan kimliği belirlenemeyen uçan cisimler ya da hücumbotları hızı ne olursa olsun anında yokedebileceğini belirtti.

        3

        Oyun severlerin özellikle Quake isimli bilgisayar oyunu serisinden "Rail Gun" ismiyle tanıdığı elektromanyetik top ise 9 kiloluk aluminyum merminin hiç bir yanıcı/patlayıcı madde kullanılmadan saatte 10 bin km hızla fırlatılması prensibine dayanan bir silah.

        4

        Sonik hıza çıkan mermiden açığa çıkan enerji ile barut veya herhangi bir patlayıcı madde kullanılmaksızın hedef yok ediliyor. Bu silah ise ilk defa 2010 yılında denenmeye başladı.

        5

        Fakat uzmanlar iki silahında kusurları olduğunu belirtiyor. Lexington Enstitüsü'nden Loren Tompson, lazer topunun sisli, yağmurlu havalarda ya da türbulans esnasında etkisini yitirdiğini belirtti.

        6

        Elektromanyetik topun ise çok fazla miktarda elektrik enerjisine ihtiyaç duyduğunu, bu enerjiyi gemide üretmenin başlıca bir sorun olduğunu ifade etti.

        7

        ABD Donanması'nın Maine Eyaleti'ndeki üssünde inşası devam eden ve yakında hizmete girecek olan "The Zumwalth" isimli radara yakalanmayan savaş gemisi, sadece lazer ve elektromanyetik teknolojiye sahip silahlar ile donatılmış ilk gemi olacak.

        8

        ABD, bu silahlarla donatılmış gemileri Basra Körfezi'ne göndermeyi ve İran ile arasında yaşayacağı olası bir çatışmada kullanmayı planlıyor. Yakın gelecekte ise bu tarz silahların tüm barut ya da patlayıcı içeren silahların yerini alması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ