Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet ABD'de halkın yüzde 87'sinin internet kullanıcısı olduğu ortaya çıktı - Teknoloji Haberleri

        ABD merkezli Pew Araştırma Şirketinin The World Wide Web'in (www) 25. yıldönümü nedeniyle Amerikalı yetişkinlere yönelik yaptırdığı anket sonuçları açıklandı.Amerikalı yetişkinlerin yüzde 87'sinin internet kullanıcısı olduğu belirlenen araştırmada, söz konusu oranın, yıllık geliri 75 bin doların üzerinde olanlar arasında yüzde 99'u bulduğu ortaya çıktı.

        Ülkedeki üniversite mezunları ile 18-29 yaş arasındaki gençler arasındaki internet kullanımının ise yüzde 97 seviyesinde olduğu tespit edildi. Araştırma, kullanıcıların yüzde 68'inin internete bağlanmak için tablet bilgisayar ve akıllı telefon gibi mobil cihazları tercih ettiklerini de ortaya koydu.Araştırmaya katılan Amerikalıların yüzde 90'ı internetin kendileri için 'iyi' olduğunu belirtirken, internetin 'kötü' olduğunu belirtenler yüzde 6'da kaldı. İnterneti hem 'iyi' hem de 'kötü' olarak niteleyenlerin oranı ise yüzde 3 olarak belirlendi.

        Araştırmada ayrıca, ABD'li kullanıcıların yüzde 53'ü internetten vazgeçmenin 'çok zor' olduğu yönünde görüş bildirirken, bu oranın 2006 yılında yüzde 38 olduğu kaydedildi. Ankete katılan Amerikalılardan yüzde 49'u cep telefonundan, yüzde 35'i TV'den, yüzde 28'i ise sabit telefondan 'çok zor' vazgeçebileceklerini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ