Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 3 GSM operatörüyle mutabakat metni imzalayacak - Savunma Sanayi Haberleri

        Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve 3 GSM operatörü, yarın, Kamu Güvenliği Haberleşme ve ULAK projeleri kapsamında mutabakat metni imzalayacak. SSM'den yapılan açıklamada, geleceğin muharebe ortamının ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapının kazandırılması, yeni nesil genişbant kamu güvenliği ve acil yardım haberleşme hizmetlerinin etkin ve güvenli şekilde sağlanması maksadıyla Müsteşarlık tarafından Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Sistemi Geliştirme (ULAK) Projesi ile Kamu Güvenliği ve Acil Yardım Haberleşme Sistemi Projesi'nin yürütüldüğü belirtildi.

        TÖREN DÜZENLENECEK

        Açıklamada, bu kapsamda işbirliğinin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve etkin iletişimin sağlanması hususlarında iyi niyet ve istekliliklerini beyan etmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Turkcell, Vodafone ve Avea arasında mutabakat metni imzalanacağı kaydedildi. İstanbul Çırağan Palace Kempinski Otel'de gerçekleştirilecek "3. Savunma, Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Sektörel İşbirliği Konferansı" kapsamındaki "ULAK ve Kamu Güvenliği Haberleşme Projeleri İşbirliği Niyet Beyanı"nın, yarın düzenlenecek törende üç operatör ile ayrı ayrı imzalanacağı bilgisi de verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ