Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Çin teknoloji devi Lenovo'nun cep telefonları Türkiye'ye geliyor - Teknoloji Haberleri

        Bilgisayar ve tabletle anılan Lenovo, Türkiye pazarına cep telefonu modellerini de getirme kararı aldı. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, Lenovo markalı cep telefonu modellerini 2014 yılı son çeyreğinde Türkiye pazarına sunacaklarını açıkladı. Milliyet'in haberine göre Çakmakçı, diğer ülkelerde gösterilen performans doğrultusunda 2015’te bu segmentte de yüzde 10’luk pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

        HER FİYAT BANDI VAR

        Bir buçuk yıl önce piyasaya sunulan Lenovo cep telefonu modellerinin 5-6 ülkede bulunduğunu dile getiren Çakmakçı, “Cep telefonunun gireceği öncelikli ülkeler arasında Türkiye de var. Ceplerimiz her fiyat bandında gelecek.Ülkemizde özellikle 600-1000 TL arasındaki fiyat segmentinde ciddi pazar var. Android platformundaki modeller yanında Windows 8’li modellerimiz de olacak. Perakende zincirleri yanında operatörlerle de işbirlikleri yapacağız. Lenovo cep’e yeni girmiş olmasına karşın Çin‘de ikinci, dünya genelinde de dördüncü sıradaki yerini koruyor” bilgisini verdi.

        PC KÜÇÜLDÜ TABLET PATLADI

        Gülfem Çakmakçı, sektörle ilgili de şunları söyledi: “PC pazarı Aralık ayında yüzde 21 küçüldü. Ama biz büyümeyi başardık. 2013 yılı genelinde pazar payımız 13.1 olarak gerçekleşti. Notebook yüzde 10, PC ise yüzde 3 düşüş gösterdi. Tablet çok hızlı büyüyor, patlama yapıyor ama halen ikinci cihaz. Notebook’ta 11-13 inç, tablette ise 7 inç en çok talebi görüyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ