Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 3D baskı fuarı New York'ta başladı, 3 boyutlu yazıcı teknolojileri - Teknoloji Haberleri
        1

        ABD'nin New York kentinde düzenlenen ''3D Yazıcı Fuarı'' kapılarını ziyaretçilere açtı. New York'ta açılan fuarda 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle yapılan ev aletlerinden oyuncaklara, müzik aletlerinden yarış bisikletine kadar birbirinden ilginç eşyalar tanıtılıyor.

        2

        Manhattan'daki Javits Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda, çeşitli ülkelerden 16 firma çalışmalarını sergiledi. 3 boyutlu yazıcı ile oyuncaklardan müzik aletlerine, süs eşyalarından yarış bisikletine, ev aletlerinden giyim eşyalarına kadar bir çok ürün, teknoloji meraklılarının beğenisine sunuldu.

        3

        Fuara ürettikleri müzik aletleriyle katılan bir firma, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. 3 boyutlu yazıcıyla yapılan piyano, davul ve gitarı stantlarında sergileyen firma, bu müzik aletlerinin kullanıldığı mini bir dinleti sundu.

        4

        Fuarda ilgi çeken bir diğer çalışma ise 3D yazıcıyla yapılan otomobil kaplaması oldu. Bir otomobilin dışını metal ile kaplayan firma ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

        5

        Üç boyutlu baskı sanal ortamda tasarlanmış herhangi şekildeki bir üç boyutlu nesnenin katı formda basılması işlemidir. Bu işlemi gerçekleştiren cihazlara ise üç boyutlu yazıcı adı verilir.

        6

        Baskılar bir çok türde ham maddenin kullanılması ile yapılabilir. Normal kullanıcı bazında en yaygın kullanımı olan hammadde PLA ve ABS adi verilen sert plastiklerdir. Değişik türlerde ve tekniklerde baskı yapabilen üç boyutlu yazıcılar vardır.

        7

        En yaygın kullanıma sahip olan üç boyutlu yazıcıların çalışma prensibi bilgisayar ortamında hazırlanmış herhangi bir üç boyutlu bir nesnenin sanal olarak katmanlara bölünmesine ve her bir katmanının eritilen ham madde dökülerek üst üste gelecek şekilde basılmasına dayanır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ