Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Google merakla beklenen modüler telefon projesinin detaylarını paylaştı. - Teknoloji Haberleri

        Google merakla beklenen modüler telefon projesinin detaylarını paylaştı.

        "Project Ara" adı verilen telefon, Android işletim sistemiyle çalışacak ve kullanıcının ihtiyacına göre ana bir çerçeveye takıp çıkarabileceği modüllerden oluşacak. Google geçen hafta program geliştiricilerinin projeden faydalanmalarını sağlamak için modül geliştirme setini paylaşmıştı.

        NE KADARA SATILACAK?

        Bu sene Temmuz ve Eylül aylarında gerçekleşecek geliştirici konferanslarının ardından telefonun Ocak 2015'te piyasaya çıkması bekleniyor. Piyasaya çıkacak telefonun başlangıç kitinin fiyatının 50 dolar olacağı belirtildi. Ancak telefonun son satış fiyatının ne olacağı henüz belli değil.

        "Ara"nın modüler yapısı sayesinde kullanıcılar telefonlarını diledikleri gibi kişiselleştirebilecek. Örneğin, detaylı fotoğraflar çekmek isteyen bir kullanıcı telefonuna daha güçlü bir kamera parçası eklerken uzun pil ömrüne önem veren bir başkası bunun yerine telefonuna güçlü bir batarya ekleyebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ