Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet "Haramzadeler" ve "Başçalan" hesapları gizlendi - Teknoloji Haberleri

        Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunun ardından yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses tapelerini Twitter üzerinden paylaşan “Haramzadeler333” ve “Başçalan” gruplarının Twitter hesapları gizlendi. Twitter üzerinden bu iki hesaba ulaşmak isteyenler, “hesap gizlendi” uyarısıyla karşılaşıyor.

        Geçtiğimiz hafta, Twitter’ın 2 numaralı yöneticisi Colin Crowell başkanlığında bir heyet seçim sürecinde erişime engellenen Twitter ile ilgili temaslarda bulunmak üzere BTK ve TİB yetkilileri görüşmek için Ankara’ya gelmişti. Yapılan görüşmeler sonrasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin ‘buzlanarak’ etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır” demişti.

        TWİTTER'DAN BUZLAMA AÇIKLAMASI

        Haramzadeler333 ve bascalan hesaplarının Türkiye sınırları içinde 'buzlanmasıyla' birlikte Twitter, Twitter Policy hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

        Herhangi bir mahkeme kararı ve yasal işlemlerde bu tip işlemlerin rutinde yapıldığına dikkat çeken Twitter, sadece bir hükümetin isteğine bağlı olarak içeriklerin buzlanmadığını, ifade özgürlüğünü tehdit eden hallerde söz konusu mahkeme kararını temyize gönderebildiklerini kaydetti. Son olarak Twitter, Türk hükümetiyle yasal süreçler haricinde kullanıcı bilgilerini paylaşmadığını da vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ