Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gazetelere benzetme yaparak twitter'ın da o hizaya geldiğini söyledi - Teknoloji Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, twitter'in hakaret içeren hesapları gizlemesiyle ilgili olarak konuştu. "Gazeteler yanlış yaptığında tekzip ediyorsa, televizyon nasıl düzenliyorsa, sosyal medya da bir iletişim ortamıdır" diyen Atalay "Yanlış yapıyorsa, yalan söylüyorsa, birine hakaret ediyorsa haksızlık yapıyorsa, yargı kararı olduğunda o haksızlığı gidermek durumunda. Şimdi twitter o hizaya geliyor" dedi.

        'DAHA AÇIK BİR TOPLUM'

        AK Parti'nin Türkiye'de özgürlük alanlarını genişletmeye çalışan bir iktidar olduğunu ifade eden Atalay, daha açık bir toplum daha demokrat bir devlet yapısı oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti.

        Sosyal medyada şahıslara hakaret etmenin ise özgürlük sayılamayacağını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

        "Ama sosyal medya ortamında insanlara hakaret edilmesi, özel hayatlarının orada teşhir edilmesi gibi durumlarda da tabi yargıya götürdüler ve yargı bunların o ortamlardan çıkarılması kararını verdi. Biz de açıkladık, 'twitter gelecek, ülkemizi muhatap alacak, yönetimi muhatap alacak burada görüşmeler yapacak, yargı kararlarımızı ciddiye alacak, eğer bir yargı kararı varsa o sayfayı kendi ortamından çıkartacak' dedik. O zaman hiçbir sorunumuz yok. Nasıl yazılı medya bir gazete bir yanlış yaparsa ben tekzip ettiğimde düzeltiyorsa, dün de benim iki tane tekzibim yayınlandı iki gazetede bana atfedilen iki cümle vardı 'yanlıştır' dedim dün tekzip olarak yayınladılar. Televizyon nasıl düzeltiyorsa, sosyal medya da bir iletişim ortamıdır. Yanlış yapıyorsa, yalan söylüyorsa, birine hakaret ediyorsa, haksızlık yapıyorsa, yargı kararı olduğunda o haksızlığı gidermek durumunda. Şimdi Twitter o hizaya geliyor. Esasen bunu diğer ülkelerde uyguluyordu, bundan sonra ülkemizde de hiçbir sorun olmayacak."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ