Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Savunma toplantısında iki önemli karar, f-35 uçak, Hayalet uçaklar alınacak - Savunma Sanayi Haberleri

        Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi.

        Toplantıda dünyanın en gelişmiş savaş uçaklarından biri olarak gösterilen F-35'lerdeniki adetalınmasına karar verildi.Başbakan Erdoğan, F-35'lerin alınmasına onay verdi.

        Türkiye'nin proje ortağı olduğuF-35’ler radara yakalanmadığı için hayalet uçak olarak da nitelendiriliyor. F-35, havadan yere saldıran diğer uçakların aksine hedefe fark ettirmeden yaklaşabiliyor.

        Ayrıca toplantıda, bundan sonraki Göktürk uydularının Türkiye'de yapılması konusunda bir karar alındı.

        Toplantının ardından yapılan basın açıklamasına göre, Göktürk Yenileme Uyduları Projesi kapsamında ön tasarım aşamasına ilişkin olarak TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Lojistik Destek Gemisi Projesi kapsamında Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanacak.

        Yeni Sualtı Taarruz Timleri Harekatı için İntikal Botu Projesi kapsamında Ares Tersanecilik Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

        MİLGEM Projesi üçüncü ve dördüncü gemi ana tahrik sisteminin tedariki için Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.

        Ayrıca, toplantıda komiteye Milli Piyade Tüfeği Geliştirilmesi Projesi'nin son durumuna ilişkin ve Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında yürütülen sözleşme görüşmelerinin geldiği aşama hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

        Öte yandan, teklif değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ