Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Windows 9 yükleme dosyaları kullanıcılar için tehlike saçıyor. - Teknoloji Haberleri

        Daha Microsoft adını bile fazla dillendirmezken internette yayılan ve hem telefonları hem de bilgisayarları kapsayan Windows 9 yükleme dosyaları kullanıcılar için tehlike saçıyor.

        Henüz resmi olarak duyurulmayan Windows 9'un 2015'in başlarında çıkması bekleniyor. İşletim sisteminin ücretsiz olarak sunulacağına dair söylentiler var, ancak bu konuda henüz kesin bir bilgi yok. Bu arada dosya paylaşım sitelerinde ve YouTube'da ortaya çıkan ücretsiz "Windows 9"lar tehlike saçıyor.

        WİNDOWS'U ÇÖPLÜĞE ÇEVİRİYOR

        "Windows 9 Extreme Edition", "Windows 9 Ultimate" veya "Windows 9 Professional" gibi yanıltıcı isimlerle karşınıza çıkan indirmelerin içinde tema giydirilmiş, yasadışı Windows 7 veya 8 kurulumlarından başka bir şey yok. Dosya paylaşım sitelerinin yanı sıra, YouTube'da da altında indirme bağlantısı veren birçok Windows 9 konseptine rastlamanız mümkün. ISO dosyası olarak sunulan bazı indirmeler, 20'nin üzerinde ön-yüklü programla gelebiliyor. İçinde lisanssız yazılımların da bulunduğu bu kurulumlar, Windows'u en baştan çöplüğe çeviriyor.

        En kötü durumda ise zararlılarla karşılaşmanız olası. Tecrübesiz kullanıcıların Windows 9'u indireyim derken bir botnet'in parçası haline gelmeleri hiç de zor değil. Eğer siz de bir zararlı ağının parçası olmak istemiyorsanız, şimdilik Windows 7 veya Windows 8 ile yetinmenizi öneriyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ